Kvinnans udda metod för att jaga bort katten från julgranen – metoden delar nätet i två läger

Kattägarens knep för att få fyrfotade vännen att inte välta granen har setts av miljontals på nätet.
Men är taktiken rätt? Där går åsikterna isär.

Att ta hem en julgran kan vara en utmaning för vilken djurägare som helst. Det vet inte minst alla kattägare därute. Katterna älskar att utforska granen.

Detta har även gestaltats i populärkulturen på flera håll, och i julklassikern i Kalle Anka får vi även se hur hunden Pluto jagar Piff och Puff i granen. Den hamnar helt enkelt rätt lätt i fokus för våra husdjur, på gott och ont.

Så var det exempelvis för den här katten som klättrade högt upp i toppen av granen och därefter blev en viral succé i sociala medier.

Avskräcker katten från julgranen

Nu visar en kattägare upp sin egen taktik för att avskräcka sin älskade fyrfotade vän från att klättra upp i granen och förstöra julefriden.

Hennes knep? Att när julgranen för första gången kommer in genom ytterdörren, skrämma katten lite grann. I sociala medier har klippet gjort stor succé, skriver Mirror, med över 30 miljoner visningar på Tiktok. Samtidigt verkar tittare i kommentarsfältet vara delade över tricket. Somliga menar att det är smart, medan andra tror att det inte kommer ge önskad effekt.

I klippet kan man se hur kattägaren viftar lite med granen i riktning mot katten, som i sin tur backar.

Vad tror du om detta? Skriv gärna en kommentar.