Hunden är sist kvar på djurhemmet – se nu oförglömliga reaktionen när det knackar på dörren

Vissa hundar som bor på djurhem måste vänta länge innan de hittar sitt eviga hem. Det kan vara hjärtskärande för dem att se alla andra djur få åka hem till familjer samtidigt som de förbises, om och om igen.

Föreställ er att vara det allra sista djuret som finns kvar på ett djurhem.

Så var fallet för den här hunden, som lämnades helt ensam och nästan gav upp hoppet… tills han till slut fick sitt eget lyckliga slut.

Capone, en Staffordshire terrierblandning, tillbringade flera år på Ionia County Animal Shelter i Michigan, väntades.

”Vi förväntade oss inte att det skulle ta så här lång tid att hitta någon som skulle öppna upp sina hjärtan för honom,” sa volontär Sammie Vincent till FOX 17.

Mister chunky monkey, Capone keeping me company my first day doing Animal Control on my own <3

Posted by Sammie Ferguson on Sunday, December 2, 2018

Han adopterades vid ett tillfälle, men det blev aldrig för evigt: familjen lämnade tillbaka honom till hemmet efter ett år, vilket sänkte den stackars hundens humör.

”Han gick ner en hel del i vikt eftersom han helt enkelt inte hade den aptit som han hade i sitt hem,” sa Carly Quinn, som jobbar på djurhemmet, till The Dodo.

”Det var väldigt svårt att få honom att äta. Vi var tvungna att locka honom dagligen med godsaker och diverse våtfoder. Han var hjärtekrossad.”

Capones tur blev inte mycket bättre efter att ha återvänt till djurhemmet. Folk gick förbi honom och andra visade intresse bara för att sen aldrig dyka upp.

För att göra det hela ännu mer hjärtskärande, kom det till en punkt där Capone var det enda djuret kvar utan någon familj.

”Alla kennlar var tomma, förutom den söta, tysta, snälla Capone,” mindes Carly.

Come into work this morning and see all of the empty dog cages. And then there is poor Capone, whining for attention. Breaks my heart.

Posted by Sammie Ferguson on Saturday, January 5, 2019

I början av 2019 var Capone sju år gammal och hade fortfarande ingen familj. Men härbärget gav inte upp och fördubblade sina ansträngningar för att hitta ett hem för honom.

De skrev om hundens sorgliga historia på Facebook, i hopp om att någon skulle öppna sina hjärtan och adoptera honom. Otroligt nog sågs inlägget av precis rätt personer.

En kvinna som heter Ashlee Long och hennes man John såg Capone och blev omedelbart förälskade i vovven: ”Jag blev helt kär i hans ansikte just då,” sa Ashlee till FOX 17.

De besökte härbärget och slog omedelbart till – uppenbarligen var Capone redo att åka hem efter all denna tid:

”Han kom fram till oss och började mysa, viftade på svansen, vi visste bara att vi måste ta honom”, säger hon.

De tog Capone med sig hem och hunden avfyrade senare ett stort, varmt leende – och visste att han äntligen hade fått komma till sin familj:

Foto: Facebook/Sammie Furguson

Capones vänner på djurhemmet visste att det var menat och grät av glädje när de såg deras sista hund lämna skyddet äntligen.

”Det var verkligen tårdrypande,” sa Carly till The Dodo.

Så vackert! Det tog sin tid, men vi vet att Capone äntligen kommer att vara lycklig i sitt nya eviga hem. Ge aldrig upp hoppet!

Dela denna inspirerande historia!