Djurvännerna ser att björnen är i fara – bestämmer sig för att agera direkt

Björnar är farliga djur och vi ska passa oss för att komma för nära.

Men oavsett så bör vi alltid hjälpa dem om de råkar i fara, inte minst för att de är som vilket djur som annat.

För det här paret skulle en svartbjörn komma lite för nära. Men när de satte sig i bilen och kollade efter björnen såg de någonting som fick dem att snabbt lämna bilen – och springa mot björnen.

Björnar är fantastiskt vackra djur och det är häftigt att vi har dem i våra svenska skogar. Men vi får inte glömma att skogen är deras revir, och om vi kommer för nära kan de attackera. Precis det var var som skedde när Dean och Samantha var ute på promenad.

De fick syn på en svartbjörn och bestämde sig direkt för att springa tillbaka till bilen.

Youtube/Dean H

Väl inne i den säkra bilen kunde de se svartbjörnen på håll. Men det var någonting som inte såg ut att stämma. Björnen sprang inte rakt fram, utan både till vänster och höger som om den var distraherad av någonting.

Och när björnen kom lite närmare så såg dem vad som inte stämde.

Youtube/Dean H

Svartbjörnen hade på något sätt fastnat med huvudet i vad som såg ut som en gammal mjölkkanna och den försökte febrilt skaka av sig den – men utan lycka.

Det var då paret bestämde sig för att ingripa.

Youtube/Dean H

Snabbt sprang de fram och försökte stoppa björnen, men den var mer intresserad av att springa vidare.

När de, först över en stor bilväg, kommit in i en skogsdunge kunde de fånga in björnen och börja såga med en liten såg de tagit med sig.

Youtube/Dean H

Som tur var hade björnen inte växt till sin fulla storlek, vilket underlättade arbetet. Efter bara några minuter kunde de äntligen få loss kannan från björnens huvud. De släppte taget och kvickt rusade den tillbaka in i skogen till säker mark.

Dean och Samantha, som hade fått hjälp av några personer i närheten, kunde bara stå och se på när björnen sprang iväg. De insåg säkerligen att de gjort någonting väldigt fint – och deras snabba agerande kan faktiskt ha räddat björnens liv. I spelaren nedan kan du se hela sekvensen och parets heroiska ingripande.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/mh3huqCQH3E” /]

Vilken himla tur att de upptäckte vad som var fel med björnen. De är riktiga djurhjältar i mina ögon! Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner som bara måste läsa det här!