Polishunden Zuper tokhyllas efter modiga insatsen – spårade och grep farlig vapenman på flykt

Hur skulle vi klara oss utan våra kära hundvänner? De är alltid så trogna och lojala vid vår sida!

Inom Polisen är man verkligen glada för sina fyrbenta hjältar, som varje dag hjälper till att rädda och skydda människor.

Nu hyllar Stockholmspolisen hunden Zuper – som nyligen ryckte in och lyckades gripa en brottsling.

Utan hundarna hade Polisen haft det betydligt svårare i sitt arbete. Polishundarna hjälper till med mellan 25 000 till 30 000 insatser per år!

Hundarna är oftast av raserna Schäfer och Malinois, men alla möjliga hundraser används till polisens arbete.

De älskade fyrbenta poliskollegorna är hjälpsamma inom en stor mängd områden. De hjälper till med allt från att spåra narkotika och vapen, till att hitta försvunna personer och skydda sina hundförare.

En hund inom Stockholmspolisens hundenhet hyllas nu lite särskilt för en modig insats som ägde rum nyligen.

Polishunden Rövarbandets Zuper
Foto: Polisen i Stockholm – hundenheten

Hunden heter Rövarbandets Zuper och är en väldigt rutinerad och duktig polishund. Genom åren har Zuper sökt upp flyende rånare, kvinnomisshandlare, dieseltjuvar och även hjälpt till att hitta försvunna personer.

LÄS MER: Nu hyllar vi polishunden Zuper – jagade ikapp och hittade man som rånade äldre par

Fångade in skurken

Zupers senaste bragd inträffade häromdagen. En polispatrull stoppade en bil med två personer i. I samband med det utbröt tumult på platsen…

En av de misstänkta riktade ett vapen mot polispatrullen. Men kort därpå kunde en gärningsman gripas, medan den andre flydde till fots.

Patrullen hade lyckats hålla huvudet kallt och kunde peka ut den sista positionen där man sett den flyende gärningsmannen och från den platsen, med en nosfrekvens likt en kulspruta, sökte Zuper spår”, skriver Stockholmspolisens hundenhet i ett inlägg på Facebook.

Hunden Zuper har, likt alla av de hundar som används inom polisen, ett utomordentligt luktsinne. Inga busar går säkra för hundarnas känsla för doft!

Plötsligt bar det av, och med husse släpandes efter i vanlig ordning, började jakten. Spåret ledde över gator, villatomter och parker, innan ekipaget till slut kom ikapp gärningsmannen på en gata där denne greps”, skriver Stockholmspolisens hundenhet.

Men inte nog med det – kort senare kunde Zuper även spåra upp vapnet som gärningsmannen slängt ifrån sig!

Vilken fantastisk hund du är Zuper! Fortsätt med det utomordentliga jobb som du gör!

Älskar du Zuper lika mycket som vi gör? Hylla honom i en kommentar på Facebook!