Vild björn kraschar familjens picknick och hoppar på bordet – då gör mamman något otroligt smart

De mest märkliga saker kan uppstå på familjens picknick och vid en grillkväll.

Oavsett om det handlar om överförfriskade äldre damer som hamnar i centrum, käbblande syskon eller getingstick, kan man vanligtvis lita på att sådana händelser känns oförutsägbara.

Underhållande är dock sannolikt inte ordet som denna mexikanska familj skulle använda efter att nyligen ha varit med om en udda upplevelse i Chipinque Ecological Park i San Pedro Garza García, Nuevo León.

En verkligt chockerande video har dykt upp som visar familjen när de njuter av sin picknick vid ett bord, bara för att en hungrig svartbjörn snart ska göra entré i bilden och sakta, metodiskt börja göra deras mat till sin egen…

Artikeln fortsätter under bilden.

Om man inte har så mycket erfarenhet av björnar, så bör man kanske inte misströsta. Med tanke på faran det kan innebära. De är magnifika varelser, men det är något med håret, klorna, tänderna, den taggiga attityden och storleken som avskräcker från tanken på att någonsin vara nära dem. Det kan innebära en stor fara.

Samtidigt har man ingenting emot att titta på dem i form av olika dokumentärprogram på TV eller de hundratals klipp som finns på Youtube. För det mesta är de nyfikna djur, mer än kapabla att ta till sig de typer av bus som gör en bra viral video på nätet, nu för tiden. En mexikansk familj kan intyga det, eftersom de blev överrumplade av en svartbjörn mitt i lunchen.

Enligt rapporter höll mamma Silvia Macías och hennes barn på att avnjuta en god lunch i Chipinque Ecological Park när björnen dök upp och bestämde sig för att han ville ta det som var deras.

För att göra saken värre blev den förskräckta familjen inte alls förvarnade om björnens ankomst, och kunde därför inte göra mer än att sitta, stelfrusna, när djuret klättrade upp på deras picknickbord och började sluka maten de hade med sig.

Mamma Silvia avslöjade att hennes son, Santiago är rädd för djur, så hon var tvungen att tänka snabbt (och vara ganska modig, kan vi tillägga) för att garantera deras säkerhet.

– Santiago är väldigt rädd för djur, en katt eller en hund, vilket djur som helst skrämmer honom mycket. Jag ville inte att han skulle se det och skrika eller springa, säger Silvia, enligt nyhetsbyrån AP.

– Jag var rädd att om han blev rädd eller skrek (skulle) skrämma björnen.

– Jag tror bara att jag är en mamma som skyddade sin unge.

Videoklipp från familjens möte med björnen lades upp på sociala medie-plattformen Tiktok, där den sedan visats över sex miljoner visningar. Se videon nedan (MSN-användare, klicka här):

Tack och lov åt björnen av maten och lämnade sedan platsen utan att störa någon annan.