Plötsligt har hunden alltid ont – då tittar ägaren på kameran och inser vad brevbäraren gjort

.

Det finns inte många saker som upprör mig mer än djurplågeri. Det är alltid lika ofattbart uselt när människor ger sig på försvarslösa djur som inte har något ont i sig!

Alfonso Galindo bor i södra Kalifornien i USA med bland annat sin sjuåriga hund Pupa. En dag, när han kom hem från jobbet, märkte han att någonting var fel med hans fyrfota familjemedlem. Pupa hade röda ögon och märkbart ont.

Foto: YouTube

Han förstod genast att någonting var fel med hundens ögon, och när han tittade in i ögonen på Pupa så ville han genast hjälpa sin vovve. Pupa, som är en blandras av pudel, var i smärtor och detta smärtade förstås även husse rakt in i hjärtat.

Ingen vill väl att ens familjemedlem ska ha ont! Så han blev orolig och undrade vad det kunde var som stod till med Pupa.

Han bestämde sig snart för att kontrollera övervakningskameran som fanns på hustaket. Därifrån kunde han se in på hela bakgården där Pupa brukade hålla till lite då och då om dagarna.

Det visade sig att han gjorde rätt i det. För på tv-bilderna avslöjades en otäck hemlighet.

Foto: YouTube

Enligt Alfonso visar bilderna att brevbäraren närmar sig grinden vid huset. Brevbäraren möts då upp av hunden – och då tar brevbäraren upp en pepparsprej.

Han var tvungen att spola tillbaka för att se sekvensen flera gånger innan han insåg vad brevbäraren höll på med.

Det husse fick se chockade honom.

”Hjärtekrossande. Den där sjuka känslan man kan få i magen. Man ser sin hund springa runt i smärtor och det fortsätter en stund och efter en stund tänker man, vad var det som hände?” säger han till Fox 5 San Diego.

Enligt Alfonso bevisar bilderna på kameran att brevbäraren sprejar hans hund med pepparsprej i ögonen.

”Du kan se bruket hängandes vid brevbärarens hand. Här pekar han direkt mot dörren och är inte ens nära vår brevlåda”, säger han enligt Fox 5 San Diego.

Foto: YouTube

Nu började pusselbitarna falla på plats. När han undersökte fler bilder visade det sig att han kunde hitta ytterligare tio misstänkta fall där brevbäraren sprejade hunden i ögonen.

Familjen hade även märkt att barnen hade haft andningsproblem, och nu misstänkte man att de kanske kunde ha fått detta via sprejen som hunden hade på sig.

I delstaten så är det tillåtet för en brevbärare att bära pepparsprej om den råkar ut för en hund som ställer till med problem. Men om detta används, så måste brevbäraren meddela ägaren, och det hade inte hänt i det här fallet.

Se mer om detta i videoklippet här nedan:

Nu höjer vi våra röster och säger NEJ TILL DJURPLÅGERI – en gång för alla!!