Desperat och skadad sälunge skriker på hjälp på stranden – när gäng närmar sig tar de saken i egna händer

Sälungen Tralee låg ensam på stranden och ropade på någon som som skulle hjälpa henne.

Som tur var var det några som kom till undsättning och vände hennes liv till det bättre.

Strandbesökare i irländska Kilkee fick sig en redig chock när de upptäckte att en liten, ensam sälunge som ålade sig fram längs sanddynorna.

Det var uppenbart att någonting var fel.

The Dodo skriver att hon såg väldigt förvirrad och distraherad ut när hon kravlade sig fram. De som hittade henne hade ingen aning om hur länge hon hade ropat på hjälp, men krabaten var synbart utmattad.

Tralee i trappen
Tralee klättrar upp för trappen från stranden. Foto: Facebook/@Seal Rescue Ireland

Var på väg ut i trafiken

Hon började ta sig upp för en trappa och närmade sig en miljö där hon inte hörde hemma – med människor, vägar och bilar.

Tralee (som sälungen fick heta) hittades trött, skadad och sjuk på trapporna till Kilkee Beach. Hon hade desperat försökt hitta någonstans att vila i säkerhet”, skriver organisationen Seal Rescue Ireland på Facebook.

Allmänheten blev ganska oroad när de såg henne och hon lockade till sig en stor skara människor. Tack och lov ringde de genast vår räddningslinje som är öppen dygnet runt”, skriver de vidare.

Seal Rescue Ireland kom och räddade Tralee och tog med sig henne till en veterinärklinik.

Fick antibiotika och avmaskades

Det visade sig att hon hade sår och parasiter på sin bukfena.

Hon var bara ett halvår gammal när hon kom till oss och mycket underviktig för sin ålder, hon vägde bara 18,4 kilo. När hennes sår hade rengjorts gav vi henne smärtlindring och antibiotika och hon fick en avmaskningskur. Då återvände hennes styrka”, skriver Seal Resque Ireland.

Säl Tralee
Sälungen Tralee fick vård och mat när hon kom in i säkerhet. Foto: Facebook/@Seal Rescue Ireland

Det har nu gått en månad sedan Tralee räddades och hon mår bättre än någonsin. Förhoppningen är att hon snart ska få återvända till det stora havet.

Hon har verkligen stjärnkvalitet och lämnar ett litet glittrande avtryck var hon än går”, skriver de.

Vad fint att Tralee fick den hjälp hon behövde och att hon nu mår bra igen.

Det är aldrig kul att se ett djur som är i stort behov av hjälp och som inte mår bra. Lyckligtvis finns det snälla människor som älskar djur.