Rådjur dundrar in i grind och fastnar – då slänger en man fram verktyg och närmar sig djuret

Olyckor drabbar oss alla och så även djuren.

Men när olyckan är framme så är det viktigt att vi alltid finns där för varandra och sträcker fram en hjälpande hand.

Nyligen hamnade ett stackars rådjur i knipa – men tack vare en vänlig djurvän så var den snabbt uppe på benen igen.

Då och då står vi alla inför situationer då vi behöver en hjälpande hand. Det kan handla om allt från mindre vardagliga situationer till livsavgörande och kritiska situationer.

För ett stackars rådjur hade stunden kunnat vara kommen om det vore för att vänlig själ kom till platsen i tid. Det hela utspelade sig i Cranbrock, sydöstra England den 2 januari i år.

Kilades fast i grind

Det visade sig att rådjuret försökt springa igenom en grind, men fastnat på kuppen. Där hade den suttit fast i över en timme.

En person som fick syn på rådjuret ringde genast till djurräddarna hos den brittiska organisationen RSPCA.

Snabbt var djurräddaren Clive Hopwood på plats för att försöka frigöra djuret.

Det visade sig att rådjuret satt fast i höften mellan två metallpinnar, den hade liksom kilat sig fast och kunde inte röra på sig.

Rådjur fastnar
Foto: Facebook/RSPCA

Räddningsuppdraget började direkt

Clive Hopwood lade snabbt en filt över rådjurets huvud så att den skulle lugna ned sig. Därefter påbörjade han räddningsoperationen.

Med hjälp av en domkraft så lyckades han bända på pinnarna, med lite påtryckningar så var djuret snart befriad. Uppfinningsrikt!

Jag tror att rådjuret blev ganska förvånad över att plötsligt vara fri eftersom hon låg där i en minut innan hon reste sig upp och sprang iväg genom trädgården till fälten utanför”, säger Clive till den brittiska nyhetssajten KentOnline.

Personen som ringde in och slog larm berättade för Clive att han ofta ser rådjur springa genom hans trädgård genom ett trasigt staket. Dock har han aldrig sett ett rådjur fastna på det där sättet.

Vad skönt att det finns vänliga människor som ställer upp när djuren behöver det som mest!