Skräckbilderna chockar svenska turister: Visar sanningen bakom elefantridningen

Elefantridning är en av de mest populära turistaktiviteterna i Thailand och flera andra länder. Men de bilder som läckt ut på Facebook här om veckan visar en sanning som sätter skräck i alla som någonsin ridit eller funderat på att rida på en elefant.

”Det som är det sjuka i detta är turisters dumhet. Jag menar nuförtiden är det ju bara att googla på hur de dresserar elefanter så att turister ska kunna rida på dem. Läs på innan du bestämmer dig för att rida på en elefant!”, reagerat och kommenterat på bildernaskriver en av de många som .

Det var den tionde juni i år som turistorten Patong Beach oväntat publicerade bilder som fick det att vända sig i magen på många, i synnerhet alla djurvänner. Flera foton visar hur elefanter binds fast, misshandlas och plågas svårt för att bli lydiga och tama för verksamheten som drar in pengar från turister.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10155684909778951&id=95732878950

Anledningen till att Patong Beach publicerade bilderna var för att de skulle vara ett rop på hjälp. ”STOPP! Snälla dela!”, har de skrivit, för att uppmana turister att bojkotta industrin.

Och budskapet gick fram till en hel del. I dagsläget har inlägget över 5 000 delningar, men fler behövs för att omvärlden ska bli varse om vad elefanterna får utstå. Här är några kommentarer som upprörda läsare skrivit på Facebook:

”Människor!!!! SLUTA rida på elefanter….varenda en som har ridit på en elefant är ansvarig för denna fruktansvärda behandling. Hjärtekrossande och barbariskt.”

”Alla ni som rider på elefanter tycker ni det är värt det när ni ser hur dom plågar dessa djur?”

”Jag gråter blod, är i Thailand flera månader varje år, försöker sprida budskapet att inte rida på elefanter”

Det är i såna här lägen vi måste hjälpas åt att sprida budskapet för att få slut på detta. Dela gärna du med.