Kvinna kryper ner under huset för att rädda djur i fara – minuter senare inser hon sitt stora misstag

Att ha ett gott hjärta och göra det man kan för att hjälpa både djur och människor är en fantastisk egenskap, som Tosha Smith definitivt besitter.

Det som började som en helt vanlig dag vändes snabbt när Tosha Smith fick ett desperat samtal.

Hon arbetar med att rädda och behandla vilda djur som råkat illa ut, och plötsligt ringde en person som var mycket orolig.

Personen hade nämligen sett ett rådjurskid som satt fast under ett övergivet hus.

Skyndade sig till platsen

När Tosha fick höra detta släppte hon allt hon höll på med på jobbet och skyndade sig till platsen där den lilla krabaten hade setts till.

Väl framme fick hon hjälp av en medarbetare, och de var fast beslutna om att få ut det lilla rådjuret så fort som möjligt.

Men det var absolut inte den enklaste räddningsaktionen.

”Jag var inte redo”

Tosha blev tvungen att ta sig ner genom ett litet hål för att komma ner under huset och hon fick krypa flera meter i smutsen och gruset.

”Jag var inte redo för det här. Det var en vanlig torsdag,” skriver hon på sin Facebooksida. ”Jag hade relativt nya skor på mig.”

Men hon stoppade ner mobiltelefonen i fickan, tog med sig en ficklampa och började krypa under huset för att ta sig fram och rädda djuret i nöd.

Snart fick allt dock en mycket oväntad vändning.

Märkte att något var fel

Djuret låg helt blixtstilla, trots att Tosha rörde sig mot det.

”Efter halva vägen ungefär tänkte jag att något inte stod rätt till, men de utanför hejade på mig och sa ’du har inte kommit så här långt för att ge upp’ så jag fortsatte krypa och avslutade det jag hade påbörjat,” skriver hon på Facebook.

”Jag avslutade det jäkla jobbet och till allas förvåning kom jag upp ur det lilla hålet från under huset och… HADE RÄDDAT EN RÅDJURSSTATY!”

Det nödställda djuret hade i själva verket varit en liten staty och räddningsaktionen fick en väldigt humoristisk avslutning.

Today I army crawled 25ft across dirt and mud underneath a vacant house to rescue a fawn. A baby deer. In the ghetto…

Posted by Tosha Smith on Thursday, April 13, 2023

För The Dodo har Tosha berättat att det trots allt kändes bra, att det inte var ett djur som mådde dåligt på riktigt den här gången.

– Det kändes lite tokigt men jag var också lättad över att det inte blev ytterligare ett rådjurskid som tvingades växa upp utan sin mamma, säger hon till sajten.

Vilket stort hjärta du har, Tosha!