Foto: Twitter

Kunderna överraskas när björn plötsligt kliver in i mataffären – dramat fångas av mobilkameran

Kunderna chockades av påhälsningen.
Plötsligt stod en björn i mataffären.

Föreställ dig att du går omkring och handlar i din lokala matvaruaffär. Många går omkring i sina egna tankar, kanske tittar man ner i sin nedskrivna lista på vad som ska inhandlas för dagen.

För kunderna i en helt vanlig mataffär i Lake Tahoe, USA, i slutet av augusti förvandlades denna stund till ett ordentligt drama!

I centrum: En vild björn.

Det hela ska ha skett vid två tillfällen, den 18 respektive 27 augusti, uppger lokala tv-nyheterna CBS Los Angeles.

De dramatiska bilderna fångades av överraskade människor som fanns i butiken samtidigt:

Enligt medieuppgifter ska ingen ha kommit till skada – och det är inte heller helt säkerställt om det handlar om samma eller två olika björnar.

Amerikanska National Park Service skriver på sin hemsida att det kan vara så att björnar söker upp mat som äts av människor efter som vår mat ”har helt enkelt mycket mer energi (fett, kalorier, etc.) än deras naturliga livsmedel”.

Kanske fick björnen eller björnarna sig ett riktigt skrovmål, alltså.

https://twitter.com/xo21426524/status/1297171666653663232

I Sverige finns det i dag ungefär 2 900 björnar, enligt Naturvårdsverket.

Främst finns björnarna allmänt i Sverige från Dalarnas och Gävleborgs län och norrut. Ända sedan 1920-talet har björnen varit fridlyst i Sverige, och den får endast jagas under strikt kontrollerade former.

”I och med att björnstammen har ökat har gränserna mellan kärnområdena gradvis suddats ut. Utbredningen har fortsatt att öka ut mot kusterna, och de tidigare två reproduktionsområdena i norr har växt ihop till ett större område, samtidigt som det mellersta och södra reproduktionsområdet har närmat sig varandra”, skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Enligt Viltskadecenter så är björnar i Sverige skygga.

”Den skandinaviska brunbjörnen är till sin natur mycket skygg för människan. Utrustad med skarp hörsel och ett gott luktsinne beger sig en björn i de flesta fall bort från en plats där det finns människor. Vill du försäkra dig om att inte överraska en björn, kan du prata lite högre, eller kanske sjunga en stump”, skriver Viltskadecenter i en folder där det också berättas mer om hur man ska agera, om man möter en björn.

Björnen på bilden har inget med texten att göra. Foto: Shutterstock

Har du någonsin sett en livs levande björn? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!