Hemlös katt tröstar övergiven hund på gatan – då tar grannarna ett avgörande beslut

Hemlös katt tröstar övergiven hund på gatan – då tar grannarna ett avgörande beslut

Den hemlösa hunden och katten tillbringade månader tillsammans på gatan.
Till slut var det grannarnas agerande som ledde dem till rätt plats.

Alla hundar och katter förtjänar ett kärleksfullt hem. Men ibland kan det bli så att våra fyrbenta vänner hamnar på gatan, och det är lika hjärtskärande som fel i mångas ögon.

Enligt sajten Animal channel tvingades den här hundens tidigare ägare flytta in på ett äldreboende dit husdjur inte kunde få följa med sommaren 2020. Därför satt han nu kvar utanför sin tidigare lägenhet – alldeles ensam.

Då dök en katt plötsligt upp. Hon ville uppenbarligen trösta vovven, för vad hon gjorde när hon steg fram till hunden kan inte tolkas som någonting annat än en kärleksgest.

Kattens fina kärleksgest till övergivna hunden

På bilder från platsen kan man se hur missen ställer sig på bakbenen, lyfter sina tassar och omfamnar den stackars övergivna vovven i en varm kram.

Bilderna träffar verkligen på rätt ställe, och det är uppenbart att vovven tycker om sällskapet. Han protesterar inte utan tar emot kramen.

Nu var allt han hade sin nya kompis katten – och hon ville verkligen inte lämna hans sida.

I videoklippet, som visats över 13 miljoner gånger på nätet, kan man se hur de båda nya vännerna också leker och busar.

Tack och lov gav grannarna djuren mat och vatten, och lade dessutom fram en skön filt som de kunde vila på intill entrén till lägenhetshuset.

Enligt Animal channel hade hunden varit utan hem i ett halvår, samtidigt som katten stannat vid hans sida i några månader.

Det fanns dock en sak som oroade grannarna: den kommande vintern. Hur skulle de stackars hemlösa djuren klara kylan?

Fick komma till veterinär

Nu inleddes en insats för att rädda dem undan ett liv på gatan. Grannarna lyckades till slut fånga in djuren och ta dem till en veterinär.

– Jag vet inte, det är fantastiskt att de är räddade, men jag är också orolig. Hoppas att de får komma till en bra familj som är genuina djurvänner, sade en granne med tårar i ögonen till Kritter Klub, enligt Animal channel.

Hos veterinären fick de beskedet att både katten och hunden var vid god hälsa – kanske för att grannarna tagit väl hand om dem? Nu var de redo för adoption, och vi hoppas verkligen att de fick komma till rätt plats.

Här nedan kan man se det rörande videoklippet på hunden och katten:

Nu hjälps vi åt att dela videoklippet vidare, så att fler får se detta. Vi kan lära oss så mycket av våra fyrfotade vänner.