Fiskarpojke ser varelse sprattla ovanför vattenytan – får ögonkontakt och plockar fram håven

Familjen Hereford var ute och fiskade en dag för ungefär en månad sen i Montana.

Det var en helt vanlig dag – som tog en mycket ovanlig vändning.

Anledningen? Vad Brett Hereford lyckades fånga upp i håven.

Brett är en hyfsat van fiskare men den här gången visste han att det inte var en fisk han såg på vattenytan. Det var en katt!

Foto: Facebook

Det här är en fiskehistoria som han kommer kunna berätta i många, många år framöver. Mitt ute på Flathead Lake, som är en stor saltvattenssjö med ett djup på 113 meter, kämpade en fyrfota vän som inte alls ska vara i vattnet. Katten ska enligt djursajten The Dodo som hänvisar till lokala tidningsuppgifter ha hittats av familjen i vattnet.

I ett videoklipp som sprids på Facebook kan man se hur Brett lyfter upp en katt i håven och enligt familjen själva så var det så det gick till.

Brett got a Bobcat

Posted by Bob Hereford on Sunday, October 6, 2019

Därefter sattes katten i säkerhet. Enligt familjen så såg de katten därute i vattnet och hjälpte den genast. Hur den har kommit i vattnet vet man inte. Men det viktiga är förstås att katten inte kom till skada och kunde föras in på land igen.

Foto: Facebook

Tänk om familjen inte kommit till kattens undsättning? Vem vet vad som kan ha hänt då! Och hur kom katten överhuvudtaget i vattnet för det första? Ja, det är helt klart många frågetecken som måste rätas ut i den här historien.

Facebook skriver Bob Hereford att familjen tog med sig katten in på land och därefter släppte ut den. Förhoppningsvis sprang den hem igen, och hamnar aldrig igen mitt i sjön på det här sättet.

Vad har du att säga om det här? Dela gärna vidare om du älskar katter!

TV: 10 av världens mest utrotningshotade djur