Djurvän sätter upp uggleholk i sin trädgård – då kommer en oinbjuden inkräktare på besök

I ett försök att skapa en fristad för lokala ugglor installerade Harry Saddler en liten fågelholk för ugglor i sin trädgård.

Med förväntan fäste han holken i ett högt träd, hoppfull om att få se de första bevingade besökarna. Men ödet hade andra planer för Saddlers ugglebo.

Bara några ögonblick efter att Harry Saddler satt upp holken i sin trädgård i Melbourne, Australien, hade en nyfiken besökare hittat dit.

Till Saddlers förvåning var den första invånaren inte en uggla, utan snarare en fluffig inkräktare med runda tassar och en lång svans.

Detta är inte vad vi hoppades locka när vi installerade fågelholkar,” uttryckte Saddler på X, tidigare Twitter.

Tog en närmare titt

Orolig för det potentiella hotet mot lokalt djurliv grep Saddler sin kikare för att undersöka besökaren närmare. Hans farhågor bekräftades när han upptäckte en katt som bekvämt bosatt sig inne i uggleholken.

Katt i fågelholk
Foto: X/@MONDAYSTORY

Som en hängiven fågelskådare blev Saddler inte bara bekymrad över kattens närvaro utan också för att han aldrig hade sett denna specifika katt i sitt grannskap tidigare.

För att hjälpa till tog Saddler en bild på katten inuti holken och postade den i en lokal grupp på sociala medier, i hopp om att återförena den lurviga inkräktaren med dess familj.

Inlägget gav resultat

Som tur var letade någon aktivt efter katten. Det visade sig att katten hade ett hem men hade oavsiktligt smugit sig ut natten innan.

Jag är mycket glad över att meddela att istället för att vara en fritt vandrande eller hemlös katt, så är han en inomhuskatt som smet ut i går kväll och sprang iväg…uppdaterade Saddler på sociala medier. ”Kattens ägare kom och hämtade honom.

Katt i fågelholk
Foto: X/@MONDAYSTORY

Saddlers snabba agerande säkerställde att katten inte tillbringade en till natt ensam utomhus. Dessutom kunde hans älskade fåglar återigen njuta av en säker landningsplats i hans trädgård.

För en djurvän som Saddler är tillfredsställelsen av att veta att alla i hans samhälle, inklusive den oväntade kattgästen, är trygga och säkra.

Så härligt att både kissen och fåglarna numera är trygga!

LÄS MER: