Matte tror att en inbrottstjuv brutit sig in – tänder lampan och ser ett främmande ben sticka fram

Sent en kväll stördes lugnet i Danielle Demarcos hem av underliga ljud som ekade genom huset.

Väckt av ljudet av dörrar som slog igen och något som knastrade, smög Demarco försiktigt till köket och förväntade sig att finna en inkräktare…

När hon tände lamporna uppenbarades ingen inbrottstjuv. Istället gled en övre skåpdörr upp, och ett ensamt ben dinglade ut.

Katten stjäl chips
Foto: Instagram/@loki.doestricks

Demarco kände omedelbart igen den listige förövaren. Hennes sluga katt, Loki, var besatt av att hålla familjen på helspänn och så även denna natt.

När skåpdörren öppnades smög katten ner på bänkugnen, i munnen hade han en påse chips.

Dragandes påsen upp på disken, omedveten om att han inte längre var ensam, mötte Loki ägarens blick. Fångad på bar gärning frös den sluga katten till.

Katten stjäl chips
Foto: Instagram/@loki.doestricks

Demarco skrev på Instagram, ”Sättet han fryser till när han blir påkommen är min favorit.

Du kan se hans reaktion när han blir påkommen här:

https://www.instagram.com/p/C1VzgKxujdz/

Tekniskt sett var det inte Lokis första matinbrott. Trots Demarcos önskan om en oavbruten natts sömn kunde hon inte låta bli att skratta åt kattens konsekvent skojaktiga eskapader.

På Instagram skrev Demarco, ”Ingen ser stoltare ut än min katt när han begår stöld.”

Trots att han har ett överflöd av leksaker att dela med sin kattkamrat lockas Loki främst av köksartiklar som glittrar, knastrar och verkar erbjuda en läcker smak till hans kräsna gom.

Och trots deras bästa ansträngningar kämpar Demarco och hennes partner för att hindra Loki att stjäla deras mat. Som Demarco skämtsamt noterade på Instagram, ”Det var en hårnål som höll skåpen stängda.”

Blivit rutin

Lokis stölder i köket har blivit en nästan daglig rutin. Till ägarnas förvåning sträcker sig hans motiv bortom att njuta av ett nattligt mål mat.

Han gillar bara att stjäla saker han vet att han inte får stjäla…” kommenterade Demarco.

Loki fortsätter att utforma nya taktiker för att förvåna sina ägare varje dag, utan tecken på att han kommer att lugna ner sig. Men enligt hans älskade familj är det just den oförutsägbarheten som gör honom till en riktigt speciell katt.

Han är den mest kaotiska katten på internet,” skrev Demarco.

Vilken sötnos! En riktigt härlig busig kisse!