Här fylld boendet av små hästar som sällskap till de äldre

Djur kan verkligen få en hel omgivning att skina upp.

Och för våra fina äldre förtjänar de bara det allra bästa. Så när ett äldreboende fick besök av organisationen ”Therapy Ponies Scotland”, blev det ett minnesvärt möte.

Djur har en underbar inverkan på människor.

De ger oss ett lugn och en trygghet som få verkligen kan ge oss. Men också när vi mår dåligt finns de alltid där med en lugnande blick, som om de faktiskt kan läsa våra tankar.

När ett äldreboende i Mattie Carwood Centre i Scotland fick besök av en organisation, blev det ett hjärtvärmande möte.

Det är organisationen ”Therapy Ponies Scotland” som ligger bakom satsningen, där små hästar agerar som terapi för de äldre.

– Ponnies uppmanar äldre personer som normalt inte brukar gå utanför sina rum att faktiskt gå ut. Men om de inte vill göra det, går vi in på deras rum med våra ponnies så att ingen är ensam, säger Elaine Sangster som tillsammans driver organisationen med maken John, till Daily Record.

Terapi-hästar för de äldre

Att använda sig av såkallade terapidjur har blivit allt mer populära. De besöker inte bara äldre utan även barn på sjukhus och andra speciella boenden.

På bilder som organisationen har spridit syns hur de äldre på boendet fullkomligt njuter av tiden tillsammans med hästarna. I ett klipp syns också hur en äldre kvinna får sällskap av en springande ponny som försöker hinna med i tempot.

– Så många människor som normalt inte brukar ta del av eller ta intiativ själv till att interagera med andra, är helt otroliga med ponnierna. Du kan se hur de förändras och man blir själv känslosam eftersom man aldrig har sett personerna så, säger Elaine till sajten.

Vilket fint intiativ! Detta älskar vi att få se hur äldre och djur interageras och mår så bra tillsammans! Vilka eldsjälar!

På tala om vackra hästar, här kan du se en annan vacker häst: