Tjuren släpps äntligen fri – efter ett liv i fångenskap

Oavsett om det handlar om en hund, en katt, en hamster eller en ko – är en sak klar: det är aldrig okej att misshandla ett djur.

En tjur vid namn Bandit levde hela sitt liv i bojor. Han fick inte gå utomhus och han fick aldrig smaka på färskt, grönt gräs. I stället tillbringade han både dagar och nätter stående i en trång bur och han hade antagligen ställt in sig på att detta var hans öde i livet.

Lyckligtvis hörde en djurvän som heter Christan om Bandits situation. Han började genast planera för att rädda Bandit och hans vänner från den fullsatta ladan där de befann sig…

Visste du att nötkreatur och mjölkkor är väldigt känsliga djur?

2014 visade Daniel Weary, professor vid djurskyddsprogrammet på University of British Columbia i Kanada, att kors hjärnor permanent kan omformas som ett resultat av ett tidigt livstrauma.

Daily Mail förklarade att: ”kossorna han studerade var djupt påverkade av den känslomässiga och fysiska smärtan av tidig separation från sina mödrar, vilket förändrade hjärnan på ett sätt som ledde till en negativ kognitiv fördom som liknar pessimism.”

Första gången djurrättsaktivisten Christian besökte Bandit gick han fram till honom och signalerade försiktigt till tjuren att han inte var där för att skada honom.

Och i videon nedan är det uppenbart att Bandit aldrig hade känt kärlek från en människa tidigare. Men efter ett tag insåg han att Christian bara var där för att hjälpa.

När han kommer in möter Bandit genast Christians ögon och börjar mjukt slicka hans hand. Han kunde inte bara gå, så han bestämmer sig för att ta med sig tjuren.

Se videon nedan för att se Bandits känslomässiga reaktion när Christian lossar honom och ger honom en andra chans i livet.

Bandits ”frihetsdans” rör oss verkligen till tårar. Så underbart att se detta vackra djur uppleva frihet!

Den här videon har fått mer än 31 MILJONER visningar på Youtube och när du har sett den kommer du att förstå varför.

Underbart nog meddelade den österrikiska djurrättsorganisationen Gut Aiderbichl, där Christian arbetar som volontär, att alla djuren i videon räddades och fördes till ett av dess många härbärgen. Är inte det fantastiskt?

Vänligen dela denna känslomässiga djurräddning med alla dina vänner som älskar djur.