Möt djurhjälten Amarildo – som bygger sängar för hemlösa djur

Alldeles för många djur runt om i världen lever i hemlöshet. Visserligen finns det mängder av djurhem som tar hand om många av de hemlösa djuren, men de som inte har den lyckan går ett tufft liv till mötes.

Men en man, Amarildo Silva, har valt att hjälpa de hemlösa djuren på ett underbart sätt.

Med hjälp av gamla däck skapar han sängar för hemlösa djur – och resultatet är helt fantastiskt!

Amarildo Silva använder gamla bildäck för att skapa vackra sängar till tusentals hemlösa katter i sin hemstad Campina Grande, Brasilien.

Mängder av hemlösa djur

Staden har stora problem med hemlösa djur där de är överlägsna i antal mot hemlösa människor med 500 procent(!).

https://www.instagram.com/p/BnMPzTPAtkt/

Den 23-årige konstnären Amarildo har gjort det till sitt livs kall att göra någonting positivt för alla de djur som inte har ett hem med chans till tak över huvudet, mat och bus.

Gjorde om däck…

För bara två år sedan jobbade han i en mataffär som många andra i hans ålder. Men en sak skiljde honom från många. Han hade en dröm om att vara sin egen chef, och den drömmen gav han aldrig upp.

https://www.instagram.com/p/BgTqndmhdeU/

Medan Amarildo försökte komma på hur han skulle kunna använda sin kreativitet och vilja att återanvända gamla material märkte han hur många hemlösa djur som gick runt på gatorna. De la sig ofta och sov i gamla däck – och det var då han fick en briljant idé.

…till sängar för hemlösa djur

Han samlade ihop mängder av däck från gatorna, parkeringsplatser och olika sopstationer och började jobba.

https://www.instagram.com/p/Bli19g6gTxt/

Målet var att göra fina sängar till alla de hemlösa djur på gatorna. Inte nog med att han såg till att många djur fick en skön plats att sova på under nätterna. Han såg även till att hjälpa samhället med att städa upp däcken som annars bara hade legat runt och inte använts till någonting.

Jobbade stenhårt

Amarildo klippte isär däcken till specifika former och skrubbade för att göra rent dem och även ta bort vassa kanter. Nästa steg i transformeringen var att applicera härliga färger för att göra de fina.

https://www.instagram.com/p/BhzhpthAZkb/

Vissa fick former med hjärtan och andra med ben och tassar. Om det fanns information om vad djuren hette kunde han även måla ditt ett namn.  Men han var inte klar där.

Sydde kuddar för djuren

När Amarildo var klar med själva grunden sydde han på fint tyg så att djuren verkligen skulle kunna känna sig bekväma. Det tyg som blev över gjorde han kuddfodral utav. Resultatet är ingenting annat än helt underbart!

https://www.instagram.com/p/BxDLCbQno7o/

Han började sälja däcken till olika butiker och ställde ut dem över hela staden. Det visade sig att väldigt många i området älskade vad han gjorde och det blev nästintill till en folklig aktivitet.

Många ville vara med och hjälpa djuren och Amarildo hade flera workshops där människor kunde komma och hjälpa till att bygga sängarna.

Inspirerande och hjältemodigt

Amarildo skapade ett fantastiskt företag som gjorde stor nytta i sitt samhälle. Med en liten idé hjälper han hundratals djur att känna sig något tryggare i den tuffa staden – och inspirerar många till att återanvända mer material än någonsin tidigare.

https://www.instagram.com/p/BtMl2Yjn5F7/

Amarildo är verkligen en riktig hjälte. Snälla, dela vidare artikeln för att hylla hans heroiska insats för de hemlösa djuren!