Bilderna har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Förbannad man kastade in katt i tvättmaskin tills den dog – straffet han fått är avskyvärt

Vi varnar känsliga läsare.

En man i Heywood, Storbritannien, publicerade ett fruktansvärt inlägg på sin Facebooksida där han skröt om hur han dödat en katt.

32-åringen hade blivit riven av katten, som inte var hans, och bestämde sig då för att straffa den på det värsta tänkbara sätt.

Mannen slängde in katten, som hette Buddy, i tvättmaskinen och satte på den.

Detta orsakade fruktansvärda skador, och efter det brutala agerandet dog katten.

Mördade katt genom att lägga honom i tvättmaskinen

Anledningen till att mannen kunde arresteras efter händelsen var då han publicerade ett inlägg på Facebook där han skröt om det han hade gjort, rapporterar Metro.

Efter att stackars Buddy avlidit tog mannen med hans kropp och lade honom i en buske vid en kyrkogård.

Som tur var hittades kroppen, och då katten hade chip kunde man hitta ägaren.

Tvättprogrammet ska ha satts på hög värme, vilket orsakat värmeskador. Buddy ska även ha fått flertalet frakturer i tassarna, eftersom han försökt greppa tag i trumman när den slängt runt honom.

Ska ha varit en plågsam död

Sättet som katten dog ska ha varit både plågsamt och långsamt. Enligt veterinären var katten mest troligt vid liv ett bra tag innan han dog av antingen chock eller kvävning.

– Katten har upplevt lidande i form av rädsla, stess och smärta under en period på minst flertalet minuter, förmodligen längre, har en expert sagt i rättegången enligt Metro.

I rättegången som ägde rum den 29 februari blev 32-åringen dömd till 14 veckors fängelse, och har blivit förbjuden att äga djur på livstid.

– Det här är ett djupt sorgligt fall av avsiktlig skada och grymhet mot en försvarslös katt. Det är hjärtskärande att tänka på den smärta och det lidande som Buddy fick utstå. Vi är tacksamma mot de personer som arbetade med oss för att få detta fall till domstol, har Natalie Taylor som utredde fallet sagt enligt tidningen.

Så här får det bara inte gå till!

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att gärningsmannen dömts till 12 veckors fängelse.