Skräckslagen hund försvann spårlöst efter fyrverkerierna – dagar senare ser främlingen något under sin bil

Många tänker inte på hur fyrverkerier kan påverka våra kära djur och hur rädda de faktiskt kan bli av de höga smällarna. Jag förstår att många vill fira nyår med att skjuta raketer, men då tycker jag att man borde försöka hålla sig till att göra det under en timme vid midnatt.

Tyvärr är det inte alla som tänker så, och skjuter raketer och smäller smällare under flera dagar. Det är verkligen något som borde diskuteras mer eftersom det påverkar våra djur så mycket.

Jag blir så glad av att se att det gick bra för hunden i den här historien, men det är viktigt att tänka på att det inte alltid får ett lyckligt slut. Därför är det bra att prata med sina nära och kära så att våra djur mår bra.

Djurorganisationen Hope for Paws fick ett samtal från en person som hörde ljud under en bil. Djurhjältarna misstänkte att det var en hund som hade gömt sig så de skyndade till platsen.

När djurhjältarna kom fram så kunde de snabbt lokalisera var ljudet kom ifrån och satte direkt igång med att försöka lugna hunden som hade gömt sig.

Djurhjältarna förstod snabbt att hunden, som hette Boy, var livrädd. De närmade sig honom försiktigt så att han inte skulle springa iväg.

Efter en liten stund förstår Boy att djurhjältarna inte vill honom något illa. Då lyckas de få ett koppel kring Boys hals och sakta men säkert tar han sig ur sitt gömställe.

Som tur var kunde djurhjältarna från Hope for Paws se vilka som var ägarna till Boy genom hans halsband. Så de ringde snabbt till familjen.

I telefonsamtalet får djurhjältarna höra hur Boy hade smitit ifrån familjen under en fest, och att fyrverkerier hade gjort honom livrädd. Men som tur är slutar alltså den här historien lyckligt.

För när Boy får träffa sin familj igen kan han inte sluta vifta på svansen. Men familjen är minst lika glada över att få se sin älskade vän igen.

Se hela ögonblicket när Boy får träffa sin familj här:

Dela gärna historien med dina vänner så att fler förstår hur rädda våra kära djurvänner kan bli av fyrverkerier. Tillsammans kanske vi kan få någon att tänka efter en gång extra innan de köper fyrverkerier.