Polishunden Yoise stoppade tjuvarna i skarpt läge – hyllas av imponerade beundrare: ”Duktig vovve”

Medan tjuvarna försökte lämna brottsplatsen med stöldgods dök deras värsta mardröm – polishunden Yoise – upp från ingenstans.

Nu hyllas polisens schäfer för sin insats under det pågående inbrottet.

Duktig vovve. Värd både en rejäl gräddbakelse och ett saftigt köttben”, skriver en person på Facebook.

Hunden är människans bästa vän – men i mångt och mycket även polisens bästa vän och arbetskamrat. Här kommer en spännande historia från verkligheten.

Under natten mot torsdag blev polisen beordrad till en företagsbyggnad i norra Stockholm. Det var ett inbrott som höll på att äga rum och två gärningsmän hade upptäckts.

Polisen: ”Vinna på brottsplatslotto”

Hundenheten hos Stockholmspolisen skriver följande på Facebook:

En av patrullerna som beordrades mot platsen var en hundpatrull, innehållande Yoise och hennes förare. Hundpatrullen hann fram till platsen först, vilket för oss är lite som att vinna på brottsplatslotto, på grund av att allt blir enklare för oss ju färre människor som rört sig på platsen”.

En av de två gärningsmännen blev rejält tagen på sängen då han kom ut och bar på stöldgods.

Patrullen följde honom med bil en stund innan hunden Yoise sattes in i jakten. Till slut kunde den duktiga hunden komma ikapp gärningsmannen. Något senare kunde även den andra misstänkta mannen gripas.

Slutet gott, allting gott. I alla fall för alla inblandade förutom de brottsanklagade männen.

Jag träffade Yoises förare som hastigast i morse då han satt på övertid efter sitt nattpass och avrapporterade sitt gripande. Övertid efter ett nattpass är alltid det värsta som finns, men blir helt klart lite mer lätthanterligt om man fått göra skillnad med sin hund”, skriver enheten på Facebook.

Folkets hälsningar till Yoise

Under inlägget har folk passat på att hylla den stora hjälten.

Duktig vovve. Värd både en rejäl gräddbakelse och ett saftigt köttben”, skriver en glad påhejare.

Tack vare hundarna blir det verkligen så mycket lättare med deras fantastiska nosarbete. Bra jobbat både hund och förare 💝👏👍”, kommenterar en annan.

Bra jobbat Yoise,på busarna bara 😍”, skriver en tredje.

Vilken otrolig insats av Yoise och alla inblandade poliser. Tack för ert hårda jobb. Skriv gärna en hälsning till de inblandade här på Facebook.