Övergivna hunden skakar av rädsla i regnet – se nu när djurvännen berättar att allt ska bli bra igen

Djurvännen och hundälskaren Valinda Cortez skulle åka till affären och handla när hon plötsligt fick se en hund på parkeringen.

Det var kallt och blött ute och hunden såg helt förtvivlat rädd och ledsen ut. Hon skakade av köld och rädsla och Valinda kunde bara inte lämna henne där.

Hon hämtade en filt från bilen och svepte runt hundens kalla kropp.

Det var tidig morgon och Valinda var fortfarande klädd i sin pyjamas och flip-flops när hon svängde in på parkeringen och såg hunden.

Facebook

Valinda älskar hundar och brukar hjälpa till vid det lokala hundhemmet i Canton, North Carolina. Hon hade planerat att åka dit senare och släppa av några filtar, och det var en av dessa filtar som hon nu svepte runt den skakande lilla hunden.

Facebook

Så här skev hon på Facebook om händelsen:

”I morse hittade jag den här stackars blöta, hungriga vovven. Efter att ha matat henne med hundmat en stund lyckades vi äntligen få på henne ett koppel.

Ingen vet vems hunden är

Jag vet inte varifrån hon kommer, men jag hoppas att hon aldrig kommer tillbaka dit.”

Valinda kunde se att hunden hade en ögoninfektion och ett öppet sår på ena benet. Hennes päls var matt och tovig.

Facebook

Valinda ringde sin vän Sue som också jobbar med att hjälpa gatuhundar. Sue kom genast till platsen och de hjälptes åt att köra hunden till djurhemmet.

De döpte henne till Cassie.

Nu har Cassie fått en varm säng och massor av god mat. Och kärlek förstås. Hon bor på djurhemmet tills hon hittar ett för-evigt-hem, och det tar förmodligen inte så lång tid. Cassie har nämligen visat sig vara en väldigt kärleksfull och snäll hund, trots allt det hemska hon har varit med om.

Vilken tur att Cassie kunde räddas. Lycka till fina vän, och TACK till Valinda för henens fina insats!