Hundvalp ihjälslagen av Uppsalabo – hittades i en säck

En man som nyligen köpt en hundvalp ringde till säljaren och sa att hunden var aggressiv och att han ville lämna tillbaka den. När säljaren kom för att hämta valpen låg den dödad i en påse utanför dörren.

En man i 35-årsåldern köpte en tio veckor gammal hundvalp, men hörde snabbt av sig till säljaren och sa att hunden var aggressiv mot barnen. När säljaren fick samtalet från köparen så sa han att hunden skulle hämtas, och att den redan var död.

Misstänks för djurplågeri

Säljaren åkte dit och fick se en säck utanför dörren. I den låg hundvalpens lik. Vem som vid det tillfället betraktas som ägare till hunden är oklart, men mannen i 35-årsåldern är nu misstänkt för djurplågeri.
– Det är oklart om den misstänkte har betalat för hunden eller inte. Vad gäller misstanken om djurplågeri så spelar det ingen roll om han gjort det eller ej, men om det formellt sett fortfarande är säljarens hund så kan det blir skadeståndsanspråk eftersom hundar betraktas som någons egendom, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Foto: Shutterstock

Dödsorsaken utreds

Polisen omhändertog den döda hunden och skickade den till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Uppsala där dödsorsaken ska undersökas, det berättar SVT.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hur kan någon göra såhär mot en hundvalp? Straffet för djurplågeri borde skärpas så att ingen gör såhär. Dela gärna om du håller med.