Efter 2 år på rymmen känner hunden inte igen sin ägare – tills hon känner lukten och allt förändras

Jag har hört någon gång att hundar har ett minne som sträcker sig 6 månader tillbaka. Så om en ägare säljer sin hund så har hunden glömt bort sitt tidigare hem ett halvår senare.

Men jag har inte riktigt trott på det där.

I videon nedan har vi ett tydligt bevis på att hundar minns längre tillbaka. Pakita hade varit i från sin ägare i 2 långa år. Alla trodde hon var övergiven, men faktum var att hennes ägare aldrig hade slutat leta efter henne.

Pakita hittades ensam på gatan i Argentina. Organisationen Arca Animal trodde att hon var en gatuhund och tog hand om henne i sitt hundhem. Pakita var ledsen och väldigt tillbakadragen. Det märktes att hon saknade något i livet.

Organisationen försökte hitta ett nytt hem åt Pakita, men det var svårt. Hon var äldre än de andra hundarna på hemmet, och de som kom dit för att adoptera ville gärna ha en så ung hund som möjligt.

Volontären Silvia Ferreyra såg något speciellt med Pakita och tog henne under sina vingar. I två långa år bodde hon på hundhemmet och väntade på en ny ägare.

Men personalen visste inte att Pakita redan hade ett hem – och en husse som saknade henne oerhört.

Paquita se retrae bastante para sacarle fotos. Para jugar ningun problema y ladra como loca en patota!!

Posted by Susana Gutierrez on Friday, August 5, 2016

 

Det var svårt att ta en bra bild på Pakita, eftersom hon alltid böjde ner huvudet när personalen tog fram en kamera. När de till slut lyckades ta ett foto på hennes ansikte bestämde de sig för att posta den på sociala medier för att locka fler människor att vilja adoptera henne.

Då hände det oväntade – en kvinna hörde av sig och sa att det såg ut som hennes sons hund som försvunnit två år tidigare.

Sonen, Ariel Naveira, förlorade Pakita när hon rymde från hans hem. Han letade förgäves efter henne under lång tid – till slut trodde han att hon var död. När han fick se bilden tändes hans hopp igen. Kunde det vara hans hund?

Ariel åkte till hundhemmet redan nästa dag för att träffa Pakita. Men skulle hon känna igen honom? Det hade ju trots allt gått två år.

När personalen tog ut Pakita för att träffa Ariel var hon väldigt tillbakadragen. Hon gömde sig bakom volontären och verkade faktiskt vara rädd för Ariel. Var detta verkligen hans hund?

Hon reagerade inte på hans röst, inte heller på hans utseende. Men så plötsligt närmade hon sig honom. Han hade känt hans lukt. En lukt som hon inte hade glömt under deras två år isär.

Nu kom alla minnen tillbaka på en gång – och den tillbakadragna hunden förvandlades till ett yrväder av glädje. Hennes älskade husse! Hon kom ihåg allt nu!

Hela återföreningen fångades på film, och filmen har snabbt blivit viral på Facebook. Det är omöjligt att inte bli glad av det här klippet.

Se själv här nedan.

[arve url=”https://www.facebook.com/ssmferreyra/videos/10208476964414763/” aspect_ratio=”9:16″ /]

Nu är Pakita där hon hör hemma, tillsammans med sin husse. Hon har blivit sig själv igen, och är inte så tillbakadragen och rädd längre.

Det två år långa äventyret hemifrån är nu ett minne blott, och Pakita kommer förhoppningsvis aldrig rymma igen.

Paka haciendose la mimosa!!

Posted by Valeria Nievas on Saturday, May 27, 2017

 

Blev du också var i hjärtat av den här historien? Tveka inte – klicka på gilla-knappen och dela den med dina vänner.