Hunden låtsas vara sjuk för att husse och matte ska stanna hemma

Att sakna någon man tycker om är jobbigt – det vet vi alla. Ibland kan det nästan göra ont att sakna någon mycket.

Men i övrigt så har saknad inte några fysiska symptom.

Eller?

Hunden Sullivans ägare Alex och Kennady älskar sin vovve över allt annat. Men de kan inte vara med honom alla timmar på dygnet. Precis som de flesta andra har de ett jobb att gå till.

Hunden betedde sig märkligt

Förra veckan bestämde sig Kennady för att tillbringa sin lunchrast hemma med Sullivan och hålla honom sällskap. När lunchen var slut förberedde hon sig för att gå tillbaka till jobbet igen. Då upptäckte hon något märkligt med hunden.

Posted by Love What Matters on Wednesday, November 8, 2017

 

Sullivan började plötsligt hosta. Det lät riktigt illa och Kennady blev orolig. Hon ringde sin man och bad honom komma hem eftersom hon var tvungen att gå till jobbet. Alex slutade tidigt för att hålla koll på Sullivan så att inte hostan blev värre.

Hostan försvann

Men efter lite extra kärlek och omvårdnad försvann hostan lika snabbt som den kommit.

Posted by Love What Matters on Wednesday, November 8, 2017

 

Paret misstänkte att deras hund satt något i halsen och sedan hostat upp det igen. De var lättade över att han mådde bra igen och tänkte inte mer på det.

Men nästa morgon började Sullivan hosta igen. Alex bestämde sig för att stanna hemma och ta hand om honom den dagen också.

Besökte veterinär

Eftersom hostan inte försvunnit tog de med honom till en veterinär för att kolla vad det kunde vara.

Men efter några tester stod det klart att Sullivan var helt frisk. Så varför hostade han? Och varför hostade han bara när husse och matte skulle lämna huset?

Veterinären kunde svara på det: Sullivan fejkade sin hosta.

För säkerhets skull valde Alex och Kennady att fråga några fler veterinärer om det verkligen kunde vara sant, kan hundar låtsas var sjuka? Och de fick samma svar: Ja, hundar är faktiskt så smarta.

Posted by Love What Matters on Wednesday, November 8, 2017

 

– Hundar kan absolut lära sig att vissa beteenden resulterar i bra saker, som att hosta eller nysa leder till ägarnas uppmärksamhet” berättar Jill Sackman på BluePearl Veterinary Partners för The Dodo, och fortsätter:

– Jag skulle inte säga att de fejkar det, snarare att de är så smarta att de förstår att detta beteende innebär en belöning.

Slutade hosta

Idag har Sullivan slutat hosta. Kanske insåg han att hostan visserligen innebar mer uppmärksamhet, men det var inte värt det med tanke på veterinärbesöket.

– Jag är inte förvånad att han klarade att lura oss. Han har varit en smart hund sedan vi fick honom som valp. Han lär sig nya saker jättesnabbt och är en underbar hund, berättar Kennady för The Dodo.

Jag hoppas att de ger Sullivan extra mycket uppmärksamhet nu, även om han slutat hosta.

Hundar är verkligen smarta, ingen tvekan om det. Har din hund gjort något liknande som det Sullivan gjorde? Dela gärna den här artikeln och berätta om dina erfarenheter!