Hunden Chloe förgiftades mitt under promenaden – nu vill hennes matte varna andra

Mitt under promenaden med hunden Chloe hände det otänkbara.

Hon började morra, gny och var till slut helt okontaktbar.

Nu tror hennes matte Mathias att hon blivit förgiftad och vill varna andra.

När man är ute och går med sin hund tror man självklart att den omgivning som man lugnt promenerar kring är helt ofarligt.

Men för Mathias som är bosatt i Tuve i Göteborg, berättar för Aftonbladet hur promenaden med hans hund Chloe, blev något han sent kommer att glömma.

Redan vid första trädet som hon nosade kring, började Chloe plötsligt uppträda märkligt.

– Vi hann bara gå några meter innan hon började nysa och andas konstigt. Det såg ut som hon fått något i nosen. Hon började använda tassarna för att bli av med det. När jag kom närmre såg jag hur det droppade dregel från hennes mun. Hon var helt vilsen, säger Mathias Rei till Aftonbladet.

Hunden Chloe förgiftades. Hunden på bilden har inte med nyheten att göra. Foto: Shutterstock

Veterinärens besked om Chloe

Till slut blev Chloe helt okontaktbar vid tilltal och Mathias tvingades springa hem i ilande fart med Chloe för att hitta hjälp.

Då ringde han en veterinär via videosamtal och förklarade allt.

– Jag förklarade allt och visade upp Chloe. De sa med en gång att det var en förgiftning, att alla symptom tydde på det. Då blev jag väldigt orolig, säger Mathias Rei, till tidningen.

Chloes matte fick ringa på veterinären som gav ett klart besked. Hunden på bilden är inte Chloe. Foto: Shutterstock

Liknande fall i området

Nu vill han varna andra hundägare.

Bostadsrättsföreningen Tuvehus 6 skriver på sin hemsida att en hund har dött och att flera har insjuknat efter att gift blivit utplacerat i området, skriver Aftonbladet.

– Det är hemskt. Det är viktigt att man håller extra koll på sina hundar nu. Det är nog bra om man läser på om förgiftning och olika symptom. Som tur var gick det bra för Chloe, men man vet ju aldrig, säger Mathias Rei till tidningen.

Han berättar att han tänker polisanmäla händelsen.