Hund hittar övergiven kattunge: Då slår modersinstinkten in

Michelle Smith arbetar på ett härbärge för hemlösa djur i South Carolina, USA. Varje dag räddar hon liv och kämpar för att djuren ska må bra.

En dag följde hon efter en mystisk hund in i skogen och när hon såg vad hunden hade gömt kunde hon inte tro sina ögon.

Michelle vandrade längst gatorna i sin hemstad för att se om det fanns några skadade eller hemlösa djur när hennes telefon plötsligt ringde.

Hon fick information om en hund hade sprungit lös hela dagen, skällt och varit orolig. Ingen visste vem hunden tillhörde så Michelle letade upp den, en Shih Tzu, men lyckades inte fånga in den.

Istället följde hon efter den stressade och oroliga hunden som började springa in i ett skogsområde. Michelle gick ned för en brant och krokig slänt och kom in i skogsområdet. Hon följde efter hunden som kröp in i ett litet buskage.

Where they were found!

Posted by Anderson County P.A.W.S. on Monday, 20 May 2013

Hunden kröp upp bredvid vad som såg ut att vara en liten hundvalp. Men när Michelle tog en närmre titt trodde hon att hon såg i syne.

Det som såg ut att vara en liten valp var i själva verket en nyfödd katt som nu började dia hunden.

Michelle lyfte genast upp de två djuren och bar dem till sin bil.

Snuggled together in Anderson City Animal Control officer, Michelle Smith's front seat!

Posted by Anderson County P.A.W.S. on Monday, 20 May 2013

När Michelle kom tillbaka till härbärget undersökte man både kattungen och hunden. Det visade sig att hunden hade blivit skendräktig och på så vis kunnat ge mjölk till den lilla kattungen.

Nu misstänker man att hunden upptäckte att mjölken inte räckte till för att hålla den hungriga kattungen vid liv. Men eftersom hon hade svårt att bära kattungen upp för den branta och krokiga slänten sprang hon istället efter hjälp.

5/20/13

Posted by Anderson County P.A.W.S. on Monday, 20 May 2013

När de små djuren kom till härbärget var alla i personalen eniga om en sak: Den här söta duon kunde man bara inte dela på. Så nu har ett par som fick höra talas om den otroliga berättelsen bestämt sig för att adoptera både hunden och kattungen.

Posted by Anderson County P.A.W.S. on Monday, 20 May 2013

Jag är verkligen så glad och tacksam över att de får fortsätta att bo tillsammans!

Gilla och dela den här historien med dina vänner för att uppmärksamma det fantastiska arbetet Michelle och hennes kollegor utför – varje dag.