Hund hittar äntligen hem efter 6 år i hemlöshet – då säger ägarna att de inte längre har plats för henne

Hunden Rosie sprang bort 2017 och kom aldrig hem.
Men nu har hon äntligen hittats – mer än sex år senare.

Det var en helt vanlig dag i november som personalen på organisationen Lost Dog Recovery fick ett samtal.

Djurskyddsgruppen som fokuserar på att hitta och hjälpa bortsprungna hundar, fick höra av en förbipasserande att en misstänkt bortsprungen hund hade synts till i trakterna kring Crawley Down, West Sussex, i Storbritannien.

Tack och lov visste de förbipasserande exakt vad som behövde göras. De stannade trafiken vid vägen där hunden vandrade, såg till att vovven klev in i skogen och lät henne sedan vara. Sen lämnade de lite mat vid platsen och larmade djurskyddet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Lost Dog Recovery UK South/Facebook

Som nu skulle inleda sökinsatsen. Först misstänkte de att hunden kanske bodde i området. Därför satte de upp en kamera vid platsen, och såg hela tiden till att det fanns mat i fall hunden skulle behöva det. Och efter tre nätter kom hon tillbaka till platsen.

Särskilda planen för att lokalisera hunden

Det var tecknet som djurskyddsgruppen behövde – den här hunden var förmodligen bortsprungen och behövde deras hjälp, skriver Lost Dog Recovery på sin Facebook-sida.

Efter några veckors intensivt arbete, lyckades de till slut fånga in henne.

– Förståeligt nog blev hon chockad och rädd, men var väldigt snäll och fördes omedelbart till värmen och säkerheten i kenneln, skriver Lost Dog Recovery.

Och det var när de kom tillbaka till djurskyddet som hela historien om denna fina terrier uppdagades.

Det visade sig nämligen att den här vovven hade varit bortsprungen väldigt länge.

I hela sex års tid hade hennes familj saknat henne, skriver Mirror.

– Det var ganska fantastiskt egentligen, Rosie var herrelös i sex och ett halvt år, tror vi. Hennes familj förlorade henne i mars 2017. De har delat ut flygblad och startat Facebook-upprop. Snart blev de som vilken annan familj som förlorat sin bortsprungna hund hund som aldrig kom tillbaka, säger en volontär i djurskyddet, till Sussex Live.

Djurskyddet poängterar att det kommer krävas både tid och tålamod innan hunden, som heter Rosie, blir sig själv igen.

Samtidigt kom de med tråkiga nyheter vad gäller den tidigare ägaren.

– Efter den första chocken är det vår absoluta GLÄDJE över att hitta en sedan länge förlorad hund, präglad av sorg eftersom det inte fanns någon ”glad återförening” för Rose; hon fick aldrig chansen att lära känna sin familjs kärlek. Hennes registrerade ägare har hittats men under de nästan 7 åren sedan hon sprang bort, har deras omständigheter dramatiskt förändrats; de har flyttat och är inte i stånd att ta tillbaka henne. De är glada över att hon är säker och oskadd men, naturligtvis, ledsna att de inte kan ta tillbaka henne. Hon kommer att få vara på ett hundhem som kan ge henne det hon behöver och ta hand om henne nu vid hennes höga ålder, skriver Lost Dog Recovery på sin Facebook-sida.

SAFE – CRAWLEY DOWN STRAY 🧡AKA ROSE… MISSING SINCE MARCH 2017 ‼️ Long but please do read to the end… At the end…

Posted by Lost Dog Recovery UK South on Monday, December 11, 2023

Vi önskar hunden Rosie allt gott och hoppas att hon får det bra med tak under huvudet i sitt nya hem! Vi är så glada för din skull, Rosie.

Dela gärna vidare för att hylla dessa hjältar som lade ned tid och kraft på att hitta henne efter sex år!