Hon hör gråt från toppen av berget – klättrar upp och gör makalös upptäckt

Trinity Smith hade hört rykten om en hund som brukade skälla och yla uppe på ett berg i Colorado, USA. Hon är själv djurvän, och kände att hon ville hjälpa till. Kanske fanns det en ensam hund där uppe som behövde hjälp?

I det öde landskapet på berget fanns dock inga hus eller människor, så chansen att det skulle finnas en tam hund som var vid liv var liten. Många trodde därför att ljudet de hörde på natten var en prärievarg.

Men det fanns ännu en anledning till att gå upp och söka på berget. Det hade nämligen försvunnit en hund i området några veckor tidigare. Trots att chansen var mycket liten så kunde det vara hunden Chloe som hade hörts skälla.

Trinity hade bestämt sig. Hon begav sig ut för att leta.

Det dröjde inte länge innan Trinity förstod att ryktena hon hade hört var sanna. När hon kom upp på berget hörde även hon hundskall. Men det var omöjligt att avgöra varifrån de kom, och de var långt borta.

Facebook/Trinity Smith

Det blev kväll och Trinity var tvungen att avbryta sökandet. Men nästa dag gav hon sig ut igen, den här gången i sällskap av vännen Sean Nichols.

De turades om att skrika allt vad de kunde efter hunden. I tre timmar höll de på, utan att få något svar. Precis när de var på väg att ge upp hörde de något. Ett hundskall.

Den här gången kunde de avgöra från vilken riktning de hört hunden, och skyndade sig ditåt. De dröjde inte länge innan de såg en mager hundkropp ligga där, hopkurad på en sten. Det var tydligt att hon var i stort behov av hjälp, och inte skulle ha levt länge om inte Trinity och Sean hittat henne.

Facebook/Trinity Smith

De visste det inte då – men hunden som de hittat var 14-åriga Chloe. Hon hade sprungit bort under en vandring med sina ägare sex veckor tidigare. Efter försvinnandet sökte ägarna efter henne varje dag i flera veckor. Men nu hade det gått så lång tid att de tappat hoppet om att hitta sin älskade hund vid liv.

Sex veckor ensam på berget hade tagit hårt på den gamla hunden. Hon vägde bara 12 kilo och hennes kropp var skinn och ben.

Trinity och Sean lyfte genast upp Chloe och bar henne till sin bil. Samtidigt meddelade de via sociala medier att de hittat hunden som skällde på natten.

Det dröjde inte länge innan Chloes ägare fick reda på att en hund hade hittats i området och kontaktade Trinity för att se om det var deras. Då var vännerna på väg till en affär och skulle köpa hundmat. Och på parkeringen utanför affären mötte de upp ägarna för ett tårfyllt återseende.

Trinity Smith

När en så gammal hund går ner så mycket i vikt som Chloe gjorde finns det alltid en risk att kroppen inte orkar mer. Men den här tjejen är stark. Bara några dagar efter att hon räddades visade hon stora tecken på förbättring.

Trinity och Sean har varit och hälsat på Chloe i sitt hem och de har blivit riktigt goda vänner med henne. Trots den stora påfrestningen tror jag faktiskt att den här hunden kommer leva många år till. Klarar man sex veckor ensam på det där berget, då klarar man allt!

Facebook/Trinity Smith

Det har nu gått en och en halv månad sedan Chloe räddades och idag mår hon mycket bättre. Bilden nedan är tagen för 3 veckor sedan och man kan se att hon fått tillbaka lite hull på kroppen igen!

Posted by Anouk Patel on Wednesday, October 18, 2017

 

Stort tack till Trinity och Sean som vägrade ge upp och räddade denna hund! Det är djurvänner som er som gör världen till en bättre plats.

Krya på dig lilla Chloe!