Hemlös hund smyger in i butik för att stjäla enhörning – polisens beslut får hela nätet att reagera

Hemlös hund smyger in i butik för att stjäla enhörning – polisens beslut får hela nätet att reagera

Många hundar har en speciell favoritleksak – som de fastnar vid framför allt annat. Dessa leksaker kan ge mycket glädje och tröst till våra husdjur.

Men herrelösa hundar – som är ensamma och tvingas klara sig själva – har ofta inga leksaker alls. När en gatuhund blev så himla glad över en uppstoppad enhörning visste han att han var tvungen att ha den i sin närhet – och det som hände sedan förändrade hela hundens liv.

Förra veckan fick Duplin Countys djurskydd ett samtal från en butik i Kenansville, North Carolina, om ett mycket ovanligt snatteri.

En herrelös hund hade smugit sig in i deras butik, om och om igen… och alltid försökt få med sig samma uppstoppade, lila enhörningsleksak.

Det verkar som att hunden hade blivit så förtjust i den här leksaken att han verkligen bara ville ha den. Han återvände enligt uppgift för att stjäla enhörningen fem olika gånger innan djurskyddet tillkallades.

– Han gick direkt efter enhörningen, samma varje gång, säger Joe Newburn, handledare på Duplin County Animal Services, till People.

– Det var så konstigt, ett av de konstigaste samtal jag någonsin har hanterat.

Men Samantha Lane, polisen som kom till platsen för att hämta hunden, gjorde någonting som sedan dess hyllats stort. När hon såg hur mycket enhörningen betydde för den herrelösa hunden, betalade hon 10 dollar (ungefär 90 kronor) av sina egna pengar för att köpa den åt honom.

This is what happens when you break into the dollar general consistently to steal the purple unicorn that you laid claim…

Posted by Duplin County Animal Services on Monday, March 22, 2021

Hunden fördes till polisen, och hölls kvar där medan poliserna försökte hitta om han hade några ägare.

Även om en polis som belönar en snattare inte är ett typiskt förfarande, var det tydligt att leksaken betydde allt i världen för denna stackars hund, som inte har något annat. När hunden skulle tas in i djurskyddet höll han fast vid sitt gosedjur.

Den godhjärtade handlingen från polisen överraskade inte hennes kamrater.

– Det här är något hon alltid har gjort. Det här är inget nytt för henne, det är bara en annan hund, men ja, hon gör alltid det här för djuren, sa Newburn till WCTI 12.

Poliserna gav hunden namnet Sisu, efter en karaktär från Disney-filmen ”Raya och den sista draken” som har ett enhörningsliknande horn och lila man.

Snart skulle Sisu få bli redo för adoption. Duplin County djurskydd delade historien om hunden i sociala medier, vilket definitivt hjälpte hans adoptionsinlägg att bli viralt. I skrivande stund har över 20 000 personer valt att dela inlägget vidare på Facebook.

”Väldigt lydig mot människor. Kan sitta, ligga, vacker tass och älskar enhörningar”, står det att läsa i Sisus adoptionsinlägg.

Medan han väntade på att någon skulle ta honom hem, fortsatte Sisu att lita på sin uppstoppade enhörning.

Handläggarna på djurskyddet misstänkte att han kan ha haft ett hem någon gång, eftersom han var så envis med att han skulle ha leksaken.

– Jag vet inte om någon annan anledning till varför han skulle fokusera på enhörningen än att han hade en hemma. Om butiken hade ringt och sagt att han rev upp hundmat, skulle det vara mer vettigt men inte jaga efter en lila enhörning, sa Newburn till People.

Men var han än kom ifrån har Sisu nu ett bra hem: djurskyddet meddelade att hunden har adopterats!

Efter att hans berättelse blev viral fick Sisu äntligen det lyckliga slutet han förtjänar. Naturligtvis kommer han att ta med sig sin älskade enhörning. För att hedra sin mest kända kund meddelade butiken som Sisu först klev in i, att de kommer att donera några fler uppstoppade enhörningar till hans adoptivfamilj.

De donerade också djurfoder till Duplin Countys djurskydd och gav polisen Samantha som köpte leksaken åt hunden en ”särskild tackgåva”.

”Vi är så glada över att Sisu njuter av sin nya leksak! Vi är också tacksamma för polisen Lane som hjälpte till att rädda honom”, uppgav butikskedjan Dollar General i ett uttalande till WCTI 12.

Vi är så glada att Sisu och hans enhörning äntligen har hittat ett hem! Vilket lyckligt slut. Dela gärna vidare denna otroliga berättelse!