Hemlös hund ser ”döende” människa på marken – då fångar kameran vovvens bedårande nästa drag

Hundar kan visa på stor empati, vara ett fantastiskt stöd och trösta den som mår dåligt. Och ibland kan de också göra riktigt roliga saker som får alla runtomkring att skratta.

Det är verkligen en ynnest att få ha hundar i sitt liv, och de små rackarna kan utan tvekan bidra med både glädje och humor.

Något vovven Gigante minst sagt bevisade när han kom förbi en oväntad situation och direkt bestämde sig för att visa upp sin stora skådespelartalang.

Det hela började med att en grupp universitetsstudenter och räddningstjänsten tillsammans skulle genomföra en övning, skriver The Dodo.

Studenterna skulle som en del i sin medicinska utbildning medverka vid ett rollspel, där det påhittade scenariot var att en bil och en cykel krockat med varandra.

För att få situationen att kännas så verklig som möjligt fanns skådespelare på plats för att ta sig an rollen som de som skadats i kraschen.

Hunden ville också vara med

Personen som axlade rollen som cyklist låg på marken och spelade död.

Men han var inte ensam om att vilja visa upp sin begåvning för teater och skådespeleri.

Innan de visste ordet av det så rusade Gigante, en hemlös hund som bor i området, in och ville vara med.

Vovven lade sig så bredvid skådespelaren, och visade att han också kan spela död.

Hund spelar död
Foto: TIkTok/ @calmaonomas77

Studenterna och räddningstjänsten som befann sig på platsen lät honom vara med som en del av övningen, och undersökte honom.

”Alla känner honom”

Jaramillo Pame är djurrättsaktivist och arbetar i området. Hon har förklarat för The Dodo att Gigante är ett välkänt ansikte för de som bor där.

”Han är som en valp i en stor hunds kropp,” har hon sagt till sajten. ”Varje gång det är något som händer på torget är han med och deltar. Han älskar att få uppmärksamhet.”

Hon berättar även att alla som bor runtomkring hjälps åt att ta hand om honom.

”Han har inte brist på kärlek eller umgänge. Alla känner honom och ger honom uppmärksamhet och mat,” säger hon. ”Och han får oss alla att skratta med sina upptåg.”

Här kan du se ett klipp från händelsen:

Vilken underbar vovve!