Gatuhund skyddar övergiven bebis – visar varför hundar har ett hjärta av guld

Vi har många gånger hört om och sett när människor räddar djur från olika farliga situationer. Men ibland kan rollerna vara ombytta.

Det var när en kvinna i närheten hörde dova skrik från parkeringen strax utanför hennes hem.

Och när hon väl fick syn på en hund tillsammans med sina valpar – såg de också någonting annat vid hennes sida. Den hade däremot inte fyra, utan bara två ben.

Modersinstinkten hos som djur är stark. Dessutom är hundar några av de mest intelligenta och kärleksfulla djur vi haft vid vår sida, och de kan enkelt läsa av om vi är ledsna, arga, glada eller bara behöver lite extra närhet.

Men de kan också visa stor empati och omtänksamhet – inte bara för deras jämlikar.

Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Det här är gatuhunden Way. Hon hade precis fått tillökning i form av flera små hundvalpar. Men för en hund som lever på gatan är det inte alltid så lätt att bli mamma. Det finns ont om mat, och både andra gatuhundar och onda människor kan gå till attack mot de små.

Hund med ett hjärta av guld

Men trots att Way är en gatuhund skulle hon visa prov på stor empati – men inte bara för sina valpar.

Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Det var mitt i vintern när Alejandra Griffa, som bodde strax intill, hörde dova skrik utanför deras fönster. Hon gick ut för att ta reda på vad det rörde sig om – och när Alejandra kom fram till gatuhunden fick hon se något chockerande.

Ett litet människobarn

Tätt intill sig och sina valpar hade Way en en månaders gammal bebis. Bebisens 33-årige mamma hade lämnat den att dö ute i den kalla vinterkylan – men Way ville annat.

Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Den hemlösa hunden tog till sig den lilla bebisen som en mamma och höll den tätt intill sig i den kyliga vinternatten, allt för att hålla den så varm som möjligt.

Alejandra tog hand om barnet och körde direkt till sjukhuset där det konstaterades att bebisen skulle klara sig.

HonestToPaws

Tack och lov fanns Way där som den fina hundmor hon var och räddade den lilla bebisen från en säker död. Vi vet inte vad som hände med Way efter vad hon gjorde – men jag hoppas hon hittade ett kärleksfullt hem som behandlar henne lika bra som hon behandlade den lilla bebisen.

Hittade mamman

Hundens fantastiska gärning visar verkligen en hunds empati och goda instinkt – även fast det handlar om någonting så pass främmande som en liten bebis.

Efter att ha inlett en undersökning lyckades myndigheterna hitta barnets mamma som var i en djup depression. CNN rapporterar att mamman har fått psykologisk hjälp.

Hundar slutar aldrig att förvåna mig. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du håller med!