Övergivna hunden är livrädd för män – men det kvinnan gör kommer förändra hans liv

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem. I Sverige ser vi sällan lösa hundar på gatan, och om vi någon gång gör det så finns ofta ägaren i närheten.

Men i andra länder är det tyvärr vardag att se gatuhundar strosa runt inne i stan. De kanske är födda på gatan, eller så har de blivit övergivna av en ägare som tröttnat på dem.

Hunden Gershwin blev övergiven av sin förre ägare mitt i ingenstans i Kalifornien, USA. Det var varmt och han hade varken mat eller vatten. I två månader levde han ensam – tills en person äntligen la märke till honom  honom.

Gershwin hade sökt skydd vid en bensinmack längs en motorväg, men gömde sig så fort han såg en människa närma sig.

Men en dag fick en man syn på honom – och han vägrade ignorera den ensamma hunden. Han kontaktade organisationen Hope for Paws, som arbetar med att hjälpa gatuhundar i Kalifornien. Sedan väntade han på platsen två och en halv timme för att hålla hålla ett öga på hunden så han inte försvann.

Youtube/Hope for Paws

När volontärerna från Hope for Paws äntligen kom fram hittade de Gershwin hopkurad bakom en buske. Han blev livrädd när han såg dem och höll sig hela tiden på avstånd. De försökte blockera vägen för honom och närma sig från två olika håll, men då blev han så rädd att han tryckte sig igenom de täta buskarna och försvann på andra sidan.

Gershwin flydde ut på en parkering och gjorde genast räddningsinsatsen betydligt besvärligare.

Youtube/Hope for Paws

Det var omöjligt att fånga in Gershwin på den öppna ytan utan att först vinna hans förtroende. Volontärerna på plats upptäckte att han var mer rädd för männen i gruppen. Kanske hade han blivit slagen av en man förut, och nu trodde han att alla män var ute efter att skada honom.

Testade med en kvinna

De bestämde sig för att skicka fram en kvinnlig volontär istället och se hur hunden skulle reagera.

Youtube/Hope for Paws

Kvinnan satte sig på gräset för att visa att hon inte ville illa. Sedan kastade hon fram lite mat till hunden. Han var hungrig, trotsade sin rädsla och närmade sig henne.

De satt så en stund och vande sig vid varandras närvaro.

Youtube/Hope for Paws

Men så plötsligt blev han rädd igen och sprang bort en bit. Volontärerna från Hope for Paws bestämde sig för att fånga in honom med hjälp av en snara, och kvinnan smög sig långsamt närmare. Hon han precis få fast honom innan han upptäckte henne.

Insåg att det ville väl

Han blev först livrädd, men förstod snart att hon inte var ute efter att skada honom.

Youtube/Hope for Paws

När Gershwin väl var fast var det som att han slappnade av igen. Han insåg att de ville honom väl.

Youtube/Hope for Paws

Hunden hoppade till och med in frivilligt i bilen, och hade inga problem att vara nära de manliga volontärerna heller.

Youtube/Hope for Paws

Äntligen är Gershwin trygg! Hon kommer aldrig mer behöva leva på gatan, och så snart han är redo kommer han att adopteras till en ny kärleksfull familj.

I videon här nedan kan du se vad som hände efter räddningen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/DCQ7qsjjjbE” /]

Jag är så glad att det finns människor som gör allt för att rädda djuren! Dela gärna den här fina historien vidare för att hylla Hope for Paws arbete!