Gatuhund adopteras av vargflock – är oändligt tacksam när han blir räddad

Hunden Wiley har varit med om ett äventyr som få andra hundar har upplevt. Den 2-åriga gatuhunden levde i det vilda i närheten av Kingston, New York, under 18 månader.

Men han var inte ensam.

Wiley sågs första gången för ett och ett halvt år sedan. Han fångades på film när han lekte med en flock prärievargar.

Detta är mycket ovanligt.

”Hur han interagerade med dem har vi ingen aning om.” berättar Nicole Asher, grundare av Buddha Dog Rescue & Recovery för The Dodo. ”Men jag har hört att det hänt förut. Det finns så kallade ’coy dogs’ där ute, hybrider som är blandningar av hund och prärievarg. Men det är mycket ovanligt att se hundar som umgås med prärievargar”

Facebook/Buddha Dog Rescue & Recovery

Nicole Asher är känd för att kunna fånga in de allra skyggaste gatuhundarna. När hon hörde talas om Wiley kände hon direkt att hon ville hjälpa till. Även om hunden såg ut att trivas tillsammans med vargarna var alla överens om att han skulle få det bättre i ett hem tillsammans med människor. Han var ju trots allt en hund.

Satte upp en fälla

Nicole började med att placera ut mat på ett ställe där hon visste att Wiley fanns. Organisationen monterade även upp en kamera för att kunna ha koll.

På filmen kunde de se både Wiley och hans prärievargar tillsammans. Det var tydligt att Wiley var en i flocken nu.

När de visste att hunden hittat deras matställe var det dags för nästa steg. De satte upp en fälla.

Facebook/Buddha Dog Rescue & Recovery

Det lyckades! I måndags, bara två nätter senare, var Wiley fast. När de fick se honom på nära håll var det tydligt att han var i behov av deras hjälp.

Var täckt av fästingar

De körde honom till Ramapo-Bergen Animal Refuge för att få vård. Hela hans kropp var täckt av fästingar. Trots att Wiley hade fångats mot sin vilja verkade han faktiskt glad över att få en varm säng och kärlek från människor.

Facebook/Buddha Dog Rescue & Recovery

Han är inte chipmärkt och han passar inte in på någon beskrivning av försvunna hundar. Så troligen är han född på gatan eller dumpad av en tidigare ägare som inte ville ha honom.

På djursjukhuset kunde man se att Wiley både hade borrelia och anaplasma, sjukdomar som hundar kan få av fästningar. Men han kommer behandlas med antibiotika och bli helt frisk.

Facebook/Buddha Dog Rescue & Recovery

Så fort han är frisk är han redo för ett nytt hem.

”Jag tror han kommer vara redo för adoption ganska snabbt”, berättar Nicole.

Trots att han levt i det vilda med bara prärievargar som sällskap är han kärleksfull mot människorna som räddade honom.

Facebook/Buddha Dog Rescue & Recovery

”Många av dessa hundar vi räddar är väldigt tacksamma. Människor tror, ’Åh herre Gud, de kommer vara vilda’. Men så är det oftast inte alls.” berättar Nicole för The Dodo.

Vad skönt att Wiley kunde räddas! Kanske saknar han sin vargflock nu. Men jag tror han kommer uppskatta att leva i en trygg människoflock mer!

Dela gärna den här historien vidare om du också blev berörd av detta!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbdrescueandrecovery%2Fvideos%2F1472375936203615%2F&show_text=0&width=560″ /]