Gammal hund övergavs av familjen, men resan tillbaka till livet gör mig varm i hjärtat

Han har en fin päls med några vita fläckar. Och han är, milt sagt, den typ av hund som lämnar folk med ett leende på läpparna. Han har en rosa tunga som hänger löst vid sidan av munnen när han leker med alla sina vänner.

Men tyvärr har det inte alltid sett ut så för hunden Stewie – det fanns en lång period där livet var en mardröm. Då handlade allt bara om överlevnad och den utmärglade killen fick ta till extrema åtgärder för att hålla sig vid liv.

Stewie’s familj från sitt hem 2016. När de lämnade huset valde de att överge sin hund och lämna honom kvar på tomten.

Ingen vet anledningen, men vad man vet är att Stewie levde ett helt år på gatorna. Han brukade sova i övergivna skjul, men det fanns ingen som tog hand om honom.

Med tiden utvecklade Stewie flera hälsoproblem.

FacebookGrand-Paws Senior Sanctuary

När räddningsmanskapet hittade honom en dag, var han rädd och sprang ifrån dem. Han återvände dock efter en liten stund, när han kände lukten av några kycklingben som räddningsorganisationen placerat ut.

De gav honom namnet Stewie och förde honom till ett djursjukhus, där han stannade i två veckor. Han fick ett rejält bad och den vård han var i så desperat behov av. Han hade tumörer på sin hud, öroninfektioner, en ögoninfektion, massa löss och i hans mage låg något som definitivt inte ska finnas i en hunds mage.

När de skannade magen hittade de flera stenar i Stewies mage. Ja, ni läste rätt – stenar.

Stewie var inte kry än, han hade fortfarande flera stora utväxter och de togs ytterligare ett prov från en tumör.

Snart kom dock de goda nyheterna: Stewie var cancerfri! Och det innebar att han kunde nu sättas upp för adoption.

FacebookGrand-Paws Senior Sanctuary

Stewie letar för närvarande letar efter ett nytt, evigt hem. Jag hoppas någon djurvän kommer ta hand om honom och ge honom all kärlek i världen!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/gZz3hHr_i6M” /]

Med sitt leende, sin härliga energi och sitt älskvärda sätt borde Stewie få leva ett lungt och lyckligt liv nu – långt bort från gatan. 

Gilla och dela om du önskar om alla lycka i framtiden!