Djurvännerna följer hundens skall i skogen – inser att hon skyddar något mycket viktigt

En kvinna larmade djurpolisen sedan hon hört en hund skälla intensivt i flera timmar ifrån ett skogsområde i närheten. Men det som djurpolisen upptäckte när de kom fram till den skällande hunden fick mig verkligen att fyllas med värme. Den här historien visar sannerligen att djur besitter en otroligt stor omtanke och empati.

 

Händelsen utspelade sig i South Carolina, USA. En kvinna hade i flera timmar hört hur en hund skällde oavbrutet inifrån den täta skogen i närheten, så hon bestämde sig för att slå larm till den lokala djurpolisen så att någon kunde kontrollera vad som stod på.

När djurpolisen väl kom fram till platsen blev de chockade av vad de upptäckte i en ravin på platsen. Där fanns mycket riktigt en liten hund. Men där fanns också något mer.

Bildkälla: Anderson County P.A.W.S.(Facebook)

Vid hundens sida fanns nämligen en liten och övergiven kattunge. Hunden, som utan problem hade kunnat gå ifrån platsen, hade i stället valt att stanna vid kattungens sida och försöka tillkalla hjälp.

Bildkälla: Anderson County P.A.W.S.(Facebook)

Det stod snabbt klart att den lilla hunden hade adopterat kattungen och hade tvättat, skyddat och tagit hand om den i flera dagar. Djurpolisen tog omedelbart med sig de båda små djuren till ett djurhem där paret fortsatte att vara oskiljbara.

Efter att ha sett ett inslag på tv om hunden och katten som var bästa vänner bestämde sig en man och hans hustru för att adoptera hunden och kattungen.

Katten och hunden fick namnen Goldie och Kate (döpta efter skådespelerskorna Goldie Hawn och Kate Hudson). Och än idag agerar Goldie som en mamma åt katten Kate, precis som hon vakade över henne i ravinen i skogen.

Den som påstår att hundar och katter inte kommer överens kan verkligen lära sig något av den här historien. Det här paret är verkligen världens bästa vänner och jag hoppas att dom får ett långt och lyckligt liv tillsammans.

Blev du också glad av den här historien? Tveka inte att klicka på gilla-knappen!