Denali bevisar att hunden är människans trognaste vän

När Ben träffade hunden Denali för första gången var det kärlek vid första ögonkastet.

Ben, som är en fotograf och surfare från Oregon, hade precis gjort slut med sin flickvän och livet hade tagit en ny vändning.

Han bestämde sig för att lämna allt och ta med sig hunden Denali på en resa. Sedan levde han ett liv som nomad i Oregons vildmark.

Duons resa gick så småningom över hela västra USA. Från öken till stränder gick den oskiljaktiga duon igenom det mesta. Det var ett liv fyllt av äventyr, frihet och glädje.

Men livet skulle snart ta en obehaglig vändning.

 

Ben och Denali bodde ute i vildmarken, sida vid sida, under en lång tid. De sov i en husbil och tog varje dag som den kom.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Det var ett härligt och fritt liv.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Men ingenting varar för evigt.

I juni 2004 fick Ben elakartad cancer och blev inlagd på sjukhus. Denali fanns hela tiden vid hans sida och läkarna tillät honom att sova i rummet hos husse. Under operationer och behandlingar fanns Denali alltid nära sin husse och hundens helande kraft spelade en stor roll i Bens återhämtning.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Ben blev frisk igen.

De båda vännerna fick sedan 10 underbara år tillsammans. De reste och upptäckte massor av saker. De njöt av livet till fullo.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Men i början av 2014 drabbades Denali själv av cancer. Ben lovade att aldrig låta honom lida. Det enda han begärde var att Denali skulle hålla ut en månad till, så att Ben kunde spela in en hyllningsfilm med honom.

Det var precis som att hunden förstod vad husse ville, och han höll ut i en månad till.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Exakt en månad efter Denalis sjukdomsbesked, vid midnatt, började hunden hosta illa. Ben och Denali lekte på stranden dagen efter, men morgonen därpå gav Denali sin husse den där blicken – det var dags att gå. Ben tog det svåra beslutet som de flesta djurägare måste gå igenom till slut. Han lät sin hund somna in.

Denali blev 14 år gammal.

Vimeo/FELT SOUL MEDIA

Filmen, från en Denalis perspektiv, är en vacker hyllning till människans bästa vän och jag har svårt att hålla tårarna tillbaka. Vilken trogen hund!

Här nedan kan du se den känslosamma filmen med Denali och Ben. Den är 7 minuter lång, men jag rekommenderar dig verkligen att se den. Jag fick tårar i ögonen av detta!

[arve url=”https://player.vimeo.com/video/122375452?title=0&byline=0&portrait=0″ /]

Hunden är sannerligen människans bästa vän, Denali är ett tydligt exempel på det.

Dela gärna den här vackra och hjärtskärande historien vidare till dina vänner.