Byggarbetare möter två rädda ögon mellan stenblocken – kliver fram och gör det enda rätta

Byggarbetare möter två rädda ögon mellan stenblocken – kliver fram och gör det enda rätta

När byggnadsarbetarna var ute på jobb fick de plötsligt syn på ett djur som fastnat på ett ställe där den verkligen inte skulle vara.

Att djur då och då hamnar i trångmål är vida känt. Det kan vara en hund som bestämmer sig för att kliva in i en julgran och undersöka saken lite närmare, eller en nyfiken katt som försöker sig på att ta sig fram i ett trångt utrymme. Kanske under en soffa eller dylikt.

Men den här fyrbenta varelsen tar ändå priset.

Det var i somras som några byggnadsarbetare i Valley Center, San Diego, plötsligt förstod att allt inte stod rätt till. De märkte att någonting satt fast – mitt emellan två stenblock.

Ringde efter hjälp

Då de snart förstod att det rörde sig om ett djur, ringde de genast efter hjälp. San Diego Countys djurskydd och brandkåren från Valley Center anlände till platsen för att hjälpa djuret ut.

Nu stod det också klart vad det var för något – en stackars hund som satt fast.

Enligt djursajten The Dodo tog räddningspersonalen först ett rep till hjälp.

Men det ledde ingenvart.

Hunden satt fortfarande fast.

Nu bestämde de sig i stället för att ta till såpa och vatten. Ett genidrag, skulle det visa sig. För efter en stund lyckades de få ut den lilla hunden.

När hundvalpen, som enligt County of San Diego uppges vara omkring bara någon månad ung, räddades blev han förstås glad. Det visade sig vara en Australian cattledog, vilket är en arbetande ras, framtagen för vallning och vakt, enligt Svenska kennelklubben.

– Ingen vet hur valpen lyckades klämma sig in mellan två stenblock på en byggarbetsplats i Valley Center, men San Diego County Animal Services och Valley Centers brandmän arbetade i över en timme för att befria honom från den trånga platsen, skriver County of San Diego på sin Facebook-sida.

Hunden, som fått namnet Snack, har nu blivit adopterad av en ny familj!

After a rocky rescue, a months old Australian cattle dog is looking for a safe and loving home.No one knows how the…

Posted by County of San Diego – Government on Sunday, June 25, 2023

Vi är så glada över att denna historia fick ett lyckligt slut! Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida, och vill hylla dessa djurvänner som hjälpte hundvalpen.