Alzheimerssjuka pappan får minnet tillbaka av familjens hund

Alzheimers är en hemsk sjukdom som inte bara drabbar den som insjuknar, alla närstående blir lidande. Förloppet kan se olika ut men för mannen i den här videon så har talförmågan påverkats och han har blivit stum. Men det finns en sak som får honom att minnas igen.

Hans dotter, Lisa Abeyta, filmade honom en dag för att visa hur det kan se ut.

Det här gick rakt in i mitt hjärta!

Charles Sasser från New Mexico i USA drabbades av alzheimer 2010. Sjukdomen gör att hjärnvävnad gradvis förstörs då nervceller börjar förtvina och dö i onormal omfattning. Resultatet blir att minne, talförmåga och tidsuppfattning sakta försvinner. Det finns inget botemedel mot sjukdomen idag, utan sjukdomen leder till slut till döden.

När en person drabbas av denna hemska sjukdom påverkas hela familjen.

Hade förlorat talförmågan

När Charles Sasser hade varit sjuk i 4 år hade han både förlorat sitt minne och sin talförmåga. Men det fanns ljusglimtar då minnet plötsligt kom tillbaka. Dessa ljusglimtar blev dock mer ovanliga ju längre tiden gick.

Det är här hunden Roscoe kommer in. Roscoes närvaro kunde plötsligt trigga igång Charles minne igen, och då kom hans talförmåga tillbaka. Dottern Lisa lyckades fånga en sådan stund på film och laddade upp klippet på Youtube för att kunna visa sin mamma. Men klippet sågs av betydligt fler än så.

Klippet blev viralt

På bara några dagar hade tusentals människor sett filmen och berördes av den känslosamma stunden när Charles minne kommer tillbaka.

Här nedan kan du se det otroliga ögonblicket, som verkligen visar vilken betydelse djuren har för oss människor:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/pYEwFe5zTPY” /]

Charles Sasser lever inte längre. Han dog inte långt efter att den här filmen spelades in.

Dottern Lisa har också ett budskap med i sin film: ”Om dina föräldrar fortfarande kan prata med dig, snälla lyssna. Du vet aldrig när det är sista gången.” 

Dela gärna den här videon vidare för att påminna dina vänner om hur viktigt det är att vi tar hand om varandra.