60-åring död i isvak – försökte rädda sin hund tror polisen

En man i 60-årsåldern har hittats död i en isvak i Kramfors, efter att ha anmälts försvunnen på söndagseftermiddagen. Allt pekar på att mannen drunknat när han försökte rädda sin hund.
– Mycket tyder på att han försökt rädda hunden, som han ju lånat av sin bror, ur vaken, säger Kenneth Magnusson på polisen.

Det var vid 16-tiden i söndags som en man i 60-årsåldern anmäldes försvunnen till polisen. Ett stort sökpådrag inleddes, och eftersom att mannen var jägare och polisen fått uppgifter om att han skulle ut och jaga så visste de var de skulle leta.

Foto: Shutterstock

Följde spår mot en isvak

Vid Storfjärden utanför Kramfors så såg de spår på isen som gick till en isvak cirka en kilometer ut från land. I vaken låg 60-åringens döda kropp. Spåren och de saker som hittats bredvid vaken talar för att hunden trillat i och mannen hoppat efter för att rädda den.
– Mycket tyder på att han försökt rädda hunden, som han ju lånat av sin bror, ur vaken, säger Kenneth Magnusson på polisen till Kramfors till Allehanda.

Anhöriga har underrättats

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Foto: Wikimedia Commons. OBS: Hunden på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Låt det här bli en varning för alla som är ute och går på isen, särskilt med djur. Isen kan vara tunn på flera ställen, och djur kan snabbt ramla i om det finns en öppning. Dela gärna för att varna andra.