Vargmamma fångas på bild med sina nyfödda ungar – hennes agerande får personalen att reagera starkt

Vargen Trumpet är en mycket speciell varelse. Hon föddes in i ett bevarandecenter för vargar i New York eftersom hennes art var utrotningshotad.

Samtidigt var denna varg mycket speciell.

Anledningen? Hon hade inga syskon – vilket är mycket ovanligt för dessa varelser, enligt chefen för det bevarandecenter som hon levde hos.

– Hon var ensambarn, vilket är konstigt för en varg. Kullarna är vanligtvis fyra till sex, så hon var lite onormal där, säger Maggie Howell, chef för Wolf Conservation Center, till The Dodo.

Det blev en mycket speciell uppväxt för vargen.

– När hon växte upp var de enda vargarna hon kände sin mamma och pappa. Och eftersom hon inte hade några syskon blev de hennes lekkamrater, och hon var en ganska utmattande valp att uppfostra, säger Howell.

Just därför var nyfikenheten hos personalen extra stor då det stod klart att Trumpet flera år senare själv skulle bli mamma.

Utan erfarenheten att själv ha syskon, ställde sig många frågan hur hon skulle ta emot sina vargungar.

Det hela var oklart för personalen på djurcentret – de kunde helt enkelt bara observera och försöka ge varghonan det stöd hon kunde få.

En vårdag förra året kom tre små vargungar till världen – och det visade sig att Trumpet var den bästa mamma de kunde få.

I klippet nedan kan vi se hur hon tar hand om sina ungar.

Dela gärna vidare inlägget!