Märkligt fågelbo i trädgården har blåa ägg – när de kläcks efter 10 dagar kommer stora överraskningen

Märkligt fågelbo i trädgården har blåa ägg – när de kläcks efter 10 dagar kommer stora överraskningen

Få saker kan vara lika fascinerade som små fågelägg. De är så känsliga och söta – och man ska alltid vara noga med att aldrig råka trampa på dem om man hittar dem liggandes på gården.

Det här klippet, som har setts hela 56 miljoner gånger på nätet, bevisar att många fascineras av detta naturens fantastiska mirakel.

Videoklippet visar ett bo med en vandringstrasts ägg. Äggens färgglada blå nyans tros skydda embryot från solljus.

Vandringstrast. Foto: Shutterstock

Vandringstrasten deltar vanligtvis i att mata sina bebisar tillsammans med sina kompisar, och detta delade ansvar innebär att vandringstrastar kan uppfostra så många som tolv friska fågelungar varje år.

Vandringstrastens bo består av långt gräs, papper, kvistar samt fjädrar och lera. De är en av de första fåglarna som sjunger i gryningen och är kända för sina vackra, lugnande läten. De vackra fåglarna finns i hela Nordamerika, sydöstra Kanada, från Florida till Mexiko och längs Stillahavskusten.

I videon nedan ser vi när ett litet vandringstrastsliv ivrigt börjar kläcka skalet, angelägen om att upptäcka världen utanför.

Foto: Youtube

Efter hand jobbar fågelungen hårdare för att bryta sig loss.

Foto: Youtube

Snart nog kommer dessa fågelungar att förvandlas till stolta vuxna vandringstrastar.

Se hela den fascinerande födelseprocessen i videoklippet nedan. Fyra veckor senare var alla fåglar friska och flög iväg!

Naturen erbjuder oss så många mirakel! Dela den här artikeln om du också blev glad över att se dessa fågelungar!