Man på bår har alltid drömt om att se vilda gorillor i djungeln – när bjässen smyger fram håller alla andan

Collins högsta dröm var att få möta vilda gorillor ute i djungeln. När han inte kunde gå mer så bar guiderna honom på en bår.

Till slut gjorde gruppen en magnifik upptäckt och Collin fick äntligen stifta bekantskap med en väldig apa.

Turisten Collin hade haft en livslång dröm att få se livs levande bergsgorillor ute i det fria. Han åkte därför till Rwanda.

Väl där anslöt han till en grupp lokala guider som skulle försöka hitta en gorillafamilj som var på flykt från en aggressiv silverrygg.

En av guiderna, Cameron Scott, har filmat och lagt ut på Instagram hur Collin – som av någon anledning ligger på en bår, anledningen framgår inte – äntligen får uppleva sin stora dröm.

Otroligt möte med ståtlig gorilla

Cameron, som har grundat Royal Ngala Safari, skriver att gruppen letade efter den kända Hirwa-familjen, kända för att ha vuxna tvillinggorillor, och att de till slut hittade den.

När en av bjässarna smög upp bakom Collin som burits in i djungeln på en bår så stod tiden stilla och alla slutade att andas.

Plötsligt fick han ställas öga mot öga med en ståtlig gorilla.

Cameron beskriver händelsen som ”fantastisk”, ”lycklig” och som en ”livsupplevelse”.

Collin och gorilla
Collin och en av gorillatvillingarna. Foto: Instagram/@camscott_wild

Det här var första gången för mig. Vår grupp letade efter den berömda Hirwa-familjen, vilket betyder ”lycklig” på det lokala Kinayrwandaspråket. ”Lycklig” för att denna familj välsignats med tvillingar som båda överlevde till vuxen ålder. En av våra gruppmedlemmar, Collin, kunde inte ta sig upp på berget och bars faktiskt upp på en bår av våra fantastiska guider och bärare för att uppfylla sin livslånga dröm att möta vilda bergsgorillor”, skriver han på Instagram.

Det som hände var faktiskt helt fantastiskt, eftersom vi blev överraskade av gorillafamiljen som vi spårade då de jagats ner från sin ursprungliga plats av en ensam, aggressiv silverrygg. Det här resulterade i att vi råkade stöta på varandra i en glänta utan förberedelse eller varning. Collin sänktes omedelbart till marken och han hade en sällsynt livsupplevelse med en av tvillingarna. En otrolig och rolig upplevelse”, skriver han.

Vilket spännande möte ute i djungeln. Gorillorna är så fascinerande och vackra djur. Vilken dröm för mannen att få träffa dem.