6 år efter att ha uppfostrat gorillan – får den möta hans fru

Mångmiljonären tillika viltvårdaren Damian Aspinall ville presentera sin nya hustru för två av sina gamla vänner.

Då förväntade han sig knappast att han skulle behöva oroa sig för att de skulle stjäla hustrun ifrån honom. 

Särskilt inte med tanke på att vännerna är – gorillor!

Damian uppfostrade de två gorillorna vid namn Djalta och Ima, från de var små gorillaungar, tills dess att de fyllde 12 år. Då var de nämligen fullvuxna – och redo att släppas ut i djungeln.

Återföreningen i gorillornas naturliga miljö

Fyra år senare var det dags för en återförening. Då skulle han nämligen passa på att träffa dem igen, i deras naturliga livsmiljö. Damian ville dessutom introducera sin hustru Victoria för sina två gamla kompisar.

Foto: Youtube

Damian Aspinall är en riktig eldsjäl. Han driver en stiftelse och har under åren sett till att hundratals vanvårdade, skadade eller på annat sätt utsatta gorillor har kunnat få återvända till den plats där de hör hemma – nämligen ute i det fria i djungeln.

Under åren har han också skaffat sig ovärderlig kunskap och skapat personliga band med gorillorna.

Men han visste också att hans hustru Victoria inte hade samma vana – det var inte heller självklart vad Djalta och Ima skulle tycka om denna främling.

Foto: Youtube

Efter att ha tagit sig fram i krokodiltäta vattendrag nådde paret äntligen hela vägen fram till gorillorna, i deras nya hem. Eftersom de vilda djuren gjort sig rejält hemmastadda på den nya platsen, var de inte alltför förtjusta i att människor skulle komma in på deras territorium.

Närmar sig trots varningar

Man skulle kunna tro att gorillorna nästan hade glömt bort Damian. Det hade ändå gått 6 år sedan se sågs!

Men dessa stora och starka varelser välkomnade honom tillbaka med öppna armar.

Damians nya fru då?

Titta själva på klippet när de möts för första gången… Vi ska väl inte avslöja för mycket, men låt oss säga så här: Det blir ett möte ingen någonsin kommer att glömma!

Det går nog lugnt att påstå att Ima och Djalta ”godkände” Damians nya fru – nästan så mycket att de ville behålla henne för sig själva! 

Det verkar som djur har en alldeles särskild förmåga att komma ihåg de människor som en gång varit aktsam mot dem. 

Vissa tror att det bara gäller husdjur, som hundar och katter – men detta klipp visar att banden kan vara otroligt starka mellan vilda djur och deras beskyddare. 

Dela vidare detta möte på Facebook om du också blev rörd ända in i själen av att se detta!