Liten gyllene varelse får plats i mannens hand – djurets speciella beteende fångas av kameran

Det lilla djuret kan inte sluta sova – och det finns en rimlig förklaring.
Underbara bilderna på varelsen har visats miljontals gånger på nätet.

Den här lilla varelsen har genom åren väckt en hel del uppmärksamhet på nätet.

Klippet på det lilla djuret som tar plats i mannens stora handflata har visats över sju miljoner gånger och det är inte svårt att förstå varför.

Detta är bara så gulligt!

Det handlar om en sovmus som tydligt gått i ide. Sovmössen är små till medelstora möss, varav en vanlig art är exempelvis hasselmus. De blir mellan 6 och 19 centimeter stora, och deras svans blir mellan 4 till 16 centimeter lång. Även vikten kan bli rätt olika, och beräknas vara mellan 15 och 200 gram. Alla arter inom denna grupp har en tjock och mjuk päls.

Foto: Shutterstock

Deras vintersömn kan vara i sex till sju månader, och det är just i det här tillståndet som den här mannen har hittat denna fantastiska lilla varelse.

Foto: Shutterstock

I videoklippet kan man nämligen höra hur musen sover djupt och skönt.

– På vintern övervintrar sovmössen i bon under de nedfallna löven på marken. När de vaknar på våren bygger de vävda bon av kaprifolbark och färska löv i häckar och skog. Om vädret är kallt och blött, och det är ont om mat, sparar de energi genom att gå in i ”torpor” – de kryper ihop till en boll och går och lägger sig, skriver Youtube-användaren Snoring Dormouse i en beskrivning av klippet.

Snarkningarna är helt underbara:

Så underbart! Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida.