Kvinna ber vilda björnen stänga ytterdörren – hans sanslösa reaktion väcker nu uppmärksamhet

Möt Susan Kehoe!

Hon är en riktig djurvän som lever ett annorlunda liv. Som granne har hon nämligen en nationalpark – och i den lever svartbjörnar. Vilka Susan nu har lärt sig att leva omkring.

Utanför hennes hus strövar de fritt, och de kommer gärna tillbaka.

– Jag tror att de inser att de är säkra här. Speciellt mammorna, de tar med sina bebisar hit, tar sina ungar hit. Mamma björn visar ingen fientlighet mot mig för att jag är i närheten av hennes ungar, säger Susan Kehoe till Newsner.

När Susan flyttade till ett hus vid en nationalpark började snart de vilda björnarna komma på besök.

”Jag ser en björn nästan varje dag”

Då inleddes också ett unikt förhållande. Samtidigt som hon inte vill uppmana andra att testa detta med att närma sig björnar hemma.

– Jag började fota dom och studera dom. Men jag vill inte att någon provar det här hemma eller gör såhär. Men björnarna accepterade mig som en del av deras klan, säger hon.

Ofta ser Susan björnarna vila på hennes veranda.

– Jag ser dom varje år, från och med våren när de kommer ut från sitt ide. Jag ser en björn nästan varje dag, säger hon och fortsätter:

– Deras ungar kommer och mot slutet av sommaren vet ungarna vart dom ska för att känna sig trygga.

Björnen stänger ytterdörren

Hennes videoklipp på björnarna har rönt stor uppmärksamhet i sociala medier. Framför allt en sekvens då det ser ut som att en björn lyder henne genom att stänga dörren efter sig har blivit omtalad.

– Många frågar: ”hur fick du den björnen att stänga dörren?”. Vet du vad, ärligt talat vet jag inte riktigt hur det hände. Jag hade dörren öppen, jag var i köket, jag gick in i vardagsrummet och jag såg en björn. Han sniffade på dörren, då rörde han munnen mot dörrhandtaget och jag sa: ”dra, dra”. Jag säger inte att han visste vad jag sade, men han drog i handtaget och stängde dörren. När de gör nåt sånt, det är då jag ger dom beröm, säger hon.

Även om hon inser att björnarna är vilda djur, känner hon sig inte rädd.

– Jag är inte rädd alls, jag visar bara respekt. Och en viktig grej när jag hanterar vilken björn som helst, jag går efter deras bekvämlighetsnivå. Jag skulle aldrig se en björn och säga: ”låt mig se hur nära jag kan komma” och börja gå mot björnen, och invadera deras utrymme. Jag pratar med dom på ett väldigt lugnt sätt med en lugn röst och jag tror dom plockar upp det.

Se hela intervjun med Susan i klippet:

Vilda björnar har en unik relation med kvinna som bor i skogen

Den här kvinnan har lärt sig kommunicera med vilda björnar… björnmammorna låter henne till och med barnvakta deras ungar 🐻❤️

Posted by Djurbibeln on Monday, March 27, 2023

JUST NU: Se alla Djurbibelns bästa videor här på vår Youtube-kanal!