Karolina fick oväntat badsällskap av skogens konung i Värmland – titta nu när den går närmare

Karolina Midböe från Karlstad var ute och badade i Hungvik i Arvika när hon plötsligt fick sällskap i vattnet av en oväntad men ändå välkommen gäst.

Då fick hon se hur en livs levande älg kom vadandes ut i vattnet – och det hela fångades på film!

– Det kändes ju magiskt! Det fanns en slags kommunikation mellan oss och en respekt. Jag kände ingen rädsla. När älgen hade passerat mig stod jag kvar och lyssnade på det plaskande ljudet av hans steg. Då kändes det bara wow! Det var ett helt annat ljud än när en människa eller häst går i vatten. Det var ett lugnt ljud, säger Karolina till SVT.

Det är inte bara vi människor som vill svalka oss i hettan. Även våra fyrbenta vänner tycker om att ta sig ett dopp när det är högsommar och torka i Sverige.

Men att det var just skogens konung – en älg – som Karolina från Karlstad skulle få se den dagen hon var ute och tog ett dopp i Arvika, ja det trodde hon nog inte.

Hennes pappa stod på stranden, och eftersom han hade mobilen med sig så tog han genast upp den för att börja filma när älgen tog sig ut i vattnet. Karolina stod stilla och kunde få se hur den tycktes trivas i vattnet.

Hon berättar för SVT:s lokala nyheter att det också var en andra älg som var på stranden, men den kanske var mer av en ”badkruka”, för den vågade sig inte ut.

Titta på hela Karolinas och pappa Christers film här nedan:

[arve url=”https://www.facebook.com/karolina.midboe/videos/10156549365989948/” aspect_ratio=”16:9″ /]

DELA gärna detta fina klipp till alla dina vänner och familj som en påminnelse om att det faktiskt är väldigt skönt att ta sig ett svalkande dopp i sommarhettan!