Före detta cirkuselefanter separerade i 22 år – titta nu när kameran fångar återföreningen i frihet

Scenerna när elefanterna Shirley och Jenny återförenas 22 år efter deras separation är helt fantastiska.

En gång i tiden levde de i fångenskap på en cirkus.

Mer än ett par decennier senare fick de mot alla odds, sida vid sida, gå mot en framtid i frihet.

Den här filmen har några år på nacken men är än i dag en påminnelse om hur starka känslomässiga band djur är kapabla att skapa – och understryker hur dåligt elefanter mår av att leva i fångenskap.

Jenny var bara en elefantkalv när hon kom från Asien och hamnade i USA på samma cirkus som Shirley. De båda bjässarna fann snabbt tycke för varandra och blev bästa vänner – men efter bara en vinter tillsammmans så separerades dem och Jenny lämnade cirkusen.

Tårdrypande glädje när de omfamnar varandra

Om du känner någon som fortfarande tvivlar på att djur kan känna såväl glädje som sorg är det bara att visa upp den här videon för den personen.

Den visar hur Shirley och Jenny – efter att ha varit åtskilda i 22 års tid – till sist en dag återförenas i en fristad för elefanter i Tennessee. Ett fantastiskt ögonblick uppstår när de känner igen varandra genom gallret i elefantladan – och deras glädje går inte att ta miste på när burarna öppnas efter att ha varit ifrån varandra under en så lång tid och de bokstavligen omfamnar varandra.

”Hon är fri nu”

– När jag såg det här stället så sa jag till Shirley att det inte skulle bli några mer kedjor. Hon är fri nu, säger Shirleys tidigare skötare Salomon som länge kämpat för hennes frihet.

– Jag vet inte vem som var den första att sätta henne i kedjor. Men jag är glad över att jag fick vara den sista att ta av dem. Jag kommer sakna henne.

Foto: Youtube

Shirley och Jenny fick leva tillsammans i ytterligare sex år efter återföreningen innan Jenny gick bort i oktober 2006 – omgiven av Shirley och andra elefanter i fristaden i Tennessee.

https://www.youtube.com/watch?v=lF8em4uPdCg

Tycker du också att elefanter och andra djur har rätt att leva ett liv i frihet? Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook så de får ta del av Shirleys och Jennys fina återförening!