Familjen ser något röra sig under ytan – när bjässen hoppar mot båten sätter de kaffet i halsen

Sällskapet njöt av en härlig dag ute på det blå.
Men dagen blev ännu mer spektakulär, när de fick en fripassagerare…

Vi är många som älskar havet. Tänk dig själv – att bara ligga och njuta i solen med en sval bris i håret, till doften av salt och ljudet av det kluckande vattnet och fiskmåsarnas skrik. Det är bara helt underbart!

Men havet kan också vara lite fascinerande och skrämmande. Där nere i det djupa mörkret simmar många okända varelser, och vi kan aldrig riktigt veta vad vi har under oss.

havet
Foto: YouTube

När det här sällskapet avnjöt en solig sommardag ute på det blå, visste de till en början inte att de var iakttagna av någon.

Men snart fick de syn på någonting under vattenytan. En bjässe som närmade sig i hög fart, och strax skulle ta sikte mot aktern på båten.

vatten
Foto: YouTube

Sjölejon hoppar upp på båten

Som tur var, så var det ingen varelse som ville dem något illa. Till människornas stora förvåning var det nämligen ett sjölejon som hoppade upp och klamrade sig fast mot båten.

Ett otroligt möte, att ställas öga mot öga med ett sjölejon på så nära håll. Men inte nog med att de gjorde en sådan fascinerande syn. Sjölejonet hängde dessutom kvar länge och väl, för att åka snålskjuts och njuta av vädret samtidigt som båten körde!

sjölejon
Foto: YouTube

Det verkar också som att detta sjölejon valde helt rätt sällskap att stifta närmare bekantskap med.

Som tack för besöket bjöd de nämligen tillbaka på färsk fisk, som detta sjölejon gladeligen glufsade i sig samtidigt som han hängde med på båtturen. Som du ser i bakgrunden, var det dock på bekostnad av några minst sagt avundsjuka fåglar…

sjölejon, fisk, fågel
Foto: YouTube

Succé på YouTube

Till slut tackade sjölejonet för sig och hoppade tillbaka ner i det blå. Det var ett möte som jag tror att många människor hade velat uppleva – som tur var lyckades de i alla fall filma en del av interaktionen med detta glada sjölejon.

Det hela publicerades på YouTube, där klippet föga förvånande har gjort dundersuccé med flera miljoner visningar.

Här nedan kan du själv titta!

Snacka om avslappnat sjölejon, som bara hoppar upp och bestämmer sig för att åka med. Och vilket minne för livet.

Dela om du också hade velat uppleva detta någon gång!

LÄS MER: Plötsligt ser båtens kapten en sengångare på vattenytan – ger djuret en åra och sitt livs åktur