Elefantunge ska bada för första gången – se nu urgulliga reaktionen när hon kliver i vattnet

Elefanter är bedårande djur. De är söta, vänliga och sociala mot alla runt omkring sig. De är dessutom ett av världens intelligentaste djur.

Den lilla elefantungen Chaba föddes på ett elefantläger i Chiang Mai, Thailand, där hennes mamma slavat under flera års tid.

Chabas mamma tvingades uppträda och underhålla människor dag ut och dag in. Och tanken var att Chaba skulle göra detsamma, åtminstone så fort hon växt till sig.

Men som tur var räddades hon i tid.

Save Elephant Foundation är en thailändsk ideell organisation som arbetar med att befria tillfångatagna elefanter. De arbetar bland annat med rehabilitering och pedagogisk ekoturism och brinner för att rädda elefanter i nöd. Chaba är en av dem.

Fastkedjad i betongstall

Organisationen hittade Chaba och hans mamma i ett betongutrymme. Chaba, liten och rädd. Hennes mamma, fastspänd i en kort kedja.

Djurvännerna från Save Elephant Foundation förhandlade om deras frigivning och lyckades. Och snart kunde Chaba och hennes mamma föras till säkerhet, denna gång en fristad.

Vid det här laget var det dags för baby Chabas allra första bad.

Men även om elfantungar är små i jämförelse med sina vuxna familjemedlemmar så är de allt annat än smidiga. Och stora är dem ju ändå.

Klippet där Chaba tar sitt första bad har engagerat tusentals.

Elefanten får tusentals att jubla

I kommentarsfältet strömmar kommentarerna in från människor som är alldeles till sig av ögonblicket.

”Det här är ett så ljuvt och berörande ögonblick! Att se den här elefantungen njuta av är mat för själen! Tack för allt jobb du gör för att ta hand om dem! Välsignelser till alla”, skriver en person.

”Elefantungar misslyckas aldrig med att få mig att le, särskilt de som floppar runt i vattnet”, skriver en annan.

”Hur fantastisk är den här ungen, jag älskar dessa djur”, skriver en tredje.